Op “verloren maandag” worden er traditioneel in Antwerpen worstenbroodjes en appelbollen gegeten, wat een fijne traditie! Dit jaar maak je toch gewoon de appelbollen zelf? Dat is echt simpel, en psssst geheim… veel lekkerder toch? Ik heb de appelbollen gevuld met een schepje zelfgemaakte amandelspijs voor een extra wow-effect.
Appelbollen
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 6 appels, niet te groot
- 6 vierkante blaadjes bladerdeeg
- 75 g amandelmeel
- 75 g fijne suiker
- 1 ei, losgeklopt
- 6 kl kaneel
- poedersuiker
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak eerst de amandelspijs: meng het amandelmeel met de fijne suiker goed door elkaar en bevochtig heel voorzichtig met enkele koffielepeltjes van het losgeklopte ei, totdat je een stevige amandelspijs krijgt.
- Schil de appels, en verwijder de klokhuizen met een appelboor. Vul de holtes op met amandelspijs en bestrooi de buitenkanten van de appels met kaneel.
- Plaats elke appel in het midden van een blaadje bladerdeeg en vouw het deeg naar boven over de appel. Druk de hoeken van het deeg wat aan zodat alles mooi vastkleeft. Draai de appels nu om zodat de mooiste kant van het deeg bovenaan zit.
- Bestrijk de appelbollen bovenaan met de rest van het losgeklopte ei en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- Bak de appelbollen ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze goudbruin gebakken zijn.
- Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker.
Tip
Als je geen kleine blaadjes bladerdeeg vindt kan je ook 2 grote vellen gebruiken en die in stukken snijden.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen