Appelbollen

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Op “verloren maandag” worden er traditioneel in Antwerpen worstenbroodjes en appelbollen gegeten, wat een fijne traditie! Dit jaar maak je toch gewoon de appelbollen zelf? Dat is echt simpel, en psssst geheim… veel lekkerder toch? Ik heb de appelbollen gevuld met een schepje zelfgemaakte amandelspijs voor een extra wow-effect.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 6 appels, niet te groot
  • 6 vierkante blaadjes bladerdeeg
  • 75 g amandelmeel
  • 75 g fijne suiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • 6 kl kaneel
  • poedersuiker

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak eerst de amandelspijs: meng het amandelmeel met de fijne suiker goed door elkaar en bevochtig heel voorzichtig met enkele koffielepeltjes van het losgeklopte ei, totdat je een stevige amandelspijs krijgt.
  3. Schil de appels, en verwijder de klokhuizen met een appelboor. Vul de holtes op met amandelspijs en bestrooi de buitenkanten van de appels met kaneel.
  4. Plaats elke appel in het midden van een blaadje bladerdeeg en vouw het deeg naar boven over de appel. Druk de hoeken van het deeg wat aan zodat alles mooi vastkleeft. Draai de appels nu om zodat de mooiste kant van het deeg bovenaan zit.
  5. Bestrijk de appelbollen bovenaan met de rest van het losgeklopte ei en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  6. Bak de appelbollen ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze goudbruin gebakken zijn.
  7. Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker.

Tip

Als je geen kleine blaadjes bladerdeeg vindt kan je ook 2 grote vellen gebruiken en die in stukken snijden.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten