Pasta pesto

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Ik maak vooral in de lente en de zomer vaak zelf pesto. Dan heb ik rucola in de tuin staan, en die groeit meestal uitbundig. Ik gebruik dan ook heel vaak rucola in mijn pesto: pesto met rucola heeft een iets meer uitgesproken smaak en kleur dan pesto met enkel basilicum. Ik houd persoonlijk wel van die iets intensere smaak. In dit recept heb ik de pijnboompitten, die traditioneel in pesto gebruikt worden, vervangen door cashewnoten. Dat is een net iets budgetvriendelijkere keuze en de smaak van de pesto is er eigenlijk quasi hetzelfde mee.

Om lekkere pesto te maken gebruik ik een blender, als je er nog een goede zoekt bekijk dan zeker deze, dat is degene die ik ook gebruik. (adv)

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 1 teentje knoflook
  • 60 g rucola
  • 70 g cashewnoten
  • 250 ml olijfolie
  • 70 g Parmezaanse kaas (blok)
  • 20 g basilicum
  • 2 el citroensap
  • versgemalen peper en zout 

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Kook de spaghetti beetgaar in licht gezouten water en giet hem af.
  2. Maak terwijl de spaghetti kookt de pesto: doe eerst het teentje knoflook in de blender en mix het al even in stukjes. Voeg de rucola, de cashewnoten en de olijfolie toe en mix alles glad. Snijd de Parmezaanse kaas in stukjes en doe ze bij in de blender. Mix even goed door en voeg eventueel nog wat meer olijfolie toe. Voeg nu de basilicum toe en mix kort alles goed door elkaar. Doe dat niet te lang, zo houdt de pesto beter zijn mooie groene kleur.
  3. Breng op smaak met een beetje citroensap en kruid met versgemalen peper en zout.
  4. Meng de spaghetti goed met de pesto, en werk de borden af met wat extra Parmezaanse kaas en een blaadje basilicum.

Tip

Als je pesto over hebt, kun je die perfect invriezen in een klein potje dat goed afsluit. Altijd handig om achter de hand te hebben voor een snelle maaltijd zonder moeite!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen