Zoek
Sluit dit zoekvak.

Appelmoes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze appelmoes is super simpel te maken, en hij is zo lekker dat je nooit nog kant-en-klare appelmoes zal willen. Smaakt bij kip en gebakken aardappeltjes, of bij een stukje worst.

Ingrediënten

  • 4 grote appelen (je moet niet per se stoofappelen gebruiken, voor deze versie van het recept heb ik Jonagold appelen genomen, dat ging ook prima)

  • 75 ml water

  • 50 g suiker

  • sap kleine halve citroen

  • kaneel naar smaak

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Doe het water en de suiker in een kookpot en voeg er het citroensap bij. Ik pers de halve citroen niet volledig uit, dan wordt het net te zuur. Ik neem een halve citroen en ik knijp 2 à 3 keer, dan is de balans zuur – zoet van de appelmoes precies goed (naar mijn smaak en naar de smaak van mijn 4 mannen)
  2. Verwijder de klokhuizen, schil de appelen en snijd ze in kwarten
  3. Laat het water, sap en de suiker inkoken totdat je een licht gekleurde siroop krijgt (niet roeren ondertussen)
  4. Voeg dan de gesneden appelen toe en laat ze stoven onder deksel. Je roert best af en toe. Als de appelen helemaal zacht zijn is de appelmoes klaar (dit duurt ongeveer een kwartier). Als je graag appelmoes hebt met weinig stukjes kan je met een vork de gare appelen nog wat extra pletten
  5. Ik dien de appelmoes altijd zo op, maar je kan naar smaak een snuifje kaneel toevoegen.

Tip

Voor het opdienen kan je de appelmoes in een kleine ovenvaste schotel storten, bestrooien met wat bloemsuiker en kort onder de grill van de oven zetten.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen