Appelmoes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze appelmoes is super simpel te maken, en hij is zo lekker dat je nooit nog kant-en-klare appelmoes zal willen. Smaakt bij kip en gebakken aardappeltjes, of bij een stukje worst.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 4 grote appelen (je moet niet per se stoofappelen gebruiken, voor deze versie van het recept heb ik Jonagold appelen genomen, dat ging ook prima)

  • 75 ml water

  • 50 g suiker

  • sap kleine halve citroen

  • kaneel naar smaak

Zo maak je het

  1. Doe het water en de suiker in een kookpot en voeg er het citroensap bij. Ik pers de halve citroen niet volledig uit, dan wordt het net te zuur. Ik neem een halve citroen en ik knijp 2 à 3 keer, dan is de balans zuur – zoet van de appelmoes precies goed (naar mijn smaak en naar de smaak van mijn 4 mannen)
  2. Verwijder de klokhuizen, schil de appelen en snijd ze in kwarten
  3. Laat het water, sap en de suiker inkoken totdat je een licht gekleurde siroop krijgt (niet roeren ondertussen)
  4. Voeg dan de gesneden appelen toe en laat ze stoven onder deksel. Je roert best af en toe. Als de appelen helemaal zacht zijn is de appelmoes klaar (dit duurt ongeveer een kwartier). Als je graag appelmoes hebt met weinig stukjes kan je met een vork de gare appelen nog wat extra pletten
  5. Ik dien de appelmoes altijd zo op, maar je kan naar smaak een snuifje kaneel toevoegen.

Tip

Voor het opdienen kan je de appelmoes in een kleine ovenvaste schotel storten, bestrooien met wat bloemsuiker en kort onder de grill van de oven zetten.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten