Aardappel en zoete aardappel gebakken in de oven met rozemarijn

Beoordeling door het gezin

Deze manier van aardappelen bakken is erg eenvoudig en geeft gegarandeerd een lekker resultaat. Je kan kruiden naar smaak toevoegen, in dit recept gebruik ik rozemarijn en grof zeezout.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 400 g aardappelen
  • 400 g zoete aardappel
  • olijfolie
  • rozemarijn
  • grof zeezout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snijd ze in partjes (ik snijd ze in de vorm van dikke frieten)
  3. Leg de partjes aardappel op bakpapier op de bakplaat, doe er een scheutje olijfolie over en meng met je handen de olie over alle partjes
  4. Zet de bakplaat in de oven
  5. De aardappelen zijn in 30 à 40 minuten gaar, dat hangt ook af van de grootte van je partjes. Doe ongeveer na de helft van de baktijd de rozemarijn erbij (als je die de hele tijd laat meebakken heb je kans dat hij verbrandt)
  6. Haal uit de oven en bestrooi met grof zeezout.

Tip

Je kan dit natuurlijk ook maken met alleen aardappel of met alleen zoete aardappel. Als je mooie jonge aardappelen hebt kan je ze ook in partjes snijden met de schil er nog aan (wel even goed wassen eerst!).
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept