Search
Close this search box.

Mac ‘n’ cheese alles-in-één-pan met erwtjes en spinazie

Beoordeling door het gezin

★★★★★

De voorbije maandagen deelde ik drie lekkere en verrassende variaties op de oer-klassieker mac ‘n’ cheese. Aan jullie vele reacties te merken wisten jullie die gerechten zeker te smaken! Vandaag heb ik nog een toffe versie voor jullie, eentje die je opnieuw klaarmaakt volledig in één pan. Hij is zonder vlees en en zitten erwtjes en spinazie in, dus zeker lekker veel groenten in deze versie!

 

Zoek je nog een pan om gerechten als dit klaar te maken, kijk dan zeker eens hier. Ik heb er zelf zo één, dat is echt mijn held in de keuken!

 

Hier vind je de mac ‘n’ cheese variaties van de voorbije weken nog eens terug:

 

Mac ‘n’ cheese met champignons en gebraden kip

 

Ricotta pesto mac ‘n’ cheese

 

Traditionele mac ‘n’ cheese

Ingrediënten

  • 300 g macaroni
  • 150 g erwtjes (diepvries, ontdooid)
  • 400 g verse spinazie
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 500 ml melk
  • 500 ml water
  • 100 g geraspte emmentaler
  • 1 kl gemalen zwarte peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Smelt de boter in een ruime pan en voeg de bloem toe. Meng goed en laat even bakken zonder dat het mengsel verkleurt. Voeg de melk en het water toe, samen met de pasta en peper en zout.
  2. Breng zachtjes aan de kook terwijl je af en toe roert zodat de pasta niet aan de bodem gaat plakken. Voeg de erwtjes na enkele minuten toe en laat ze mee garen. Laat zachtjes koken totdat de pasta en de erwtjes beetgaar zijn, voeg indien nodig wat extra water toe. Voeg dan de spinazie toe en roer goed zodat de spinazie volledig slinkt.
  3. Haal de pan van het vuur en roer er de geraspte emmentaler door. Proef en kruid naar smaak bij met vers gemalen peper en zout. Dien onmiddellijk op.

Tip

Ook bij kinderen een favoriet en toch vol groenten!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen