Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ricotta pesto mac ‘n’ cheese

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Het wordt nu wel wat frisser buiten, iedereen heeft dan toch zin in een lekkere pasta ovenschotel? De ultieme klassieker is mac ‘n’ cheese… maar in de originele versie is dat wel een echte bom aan calorieën, en er zijn eigenlijk geen groenten bij. Tijd dus om deze oer-klassieker een andere twist te geven. De komende weken zal ik een paar variaties delen die je zeker eens moet proberen. Maandag wordt zo niet alleen “Makkelijke maandag” maar ook “Mac ‘n’ cheese maandag”! Kook je mee?

 

Wil je ook dat schattige ovenschaaltje dat ik gebruik op de foto? Hier kan je het vinden!

Ingrediënten

  • 400 g paccheri (dikke buisvormige pasta)
  • 1 broccoli in heel kleine roosjes
  • 500 g ricotta
  • 100 ml room
  • 100 g geraspte cheddar
  • 8 el pesto
  • zwarte peper

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)
  2. Kook de pasta in licht gezouten water beetgaar en giet hem af. Kook ook de kleine roosjes broccoli beetgaar in licht gezouten water, giet ze af en verfris ze kort onder koud stromend water.
  3. Meng de ricotta met 4 el pesto, de room, de geraspte kaas en de roosjes broccoli en kruid de mengeling met peper.
  4. Vul de buisjes pasta met de saus en schik ze rechtop naast elkaar in een ovenschotel. Gebruik de rest van de saus om tussen de pasta de openingen op te vullen.
  5. Bak de pasta ongeveer 20 minuten in de oven.
  6.  Werk voor het opdienen af met de rest van de pesto.

Tip

Als je geen paccheri vindt kan je bvb ook grote pastaschelpen gebruiken om op te vullen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen