Traditionele mac ‘n’ cheese

Beoordeling door het gezin

★★★★★

De twee voorbije maandagen deelde ik twee lekkere en verrassende variaties op de oer-klassieker mac ‘n’ cheese. Aan jullie vele reacties te merken wisten jullie die gerechten zeker te smaken! Ik kreeg ook heel wat verzoekjes om de klassieke mac ‘n’ cheese zelf toch ook eens te delen. Voilà dus hierbij… op algemeen verzoek! Deze versie maak je volledig klaar in één pan. Het is wel een bommetje… voor een keer mag dat zeker? Je kan er – voor de balans  – een niet te grote portie van eten en een grote salade erbij geven.

 

Zoek je nog een pan om gerechten als dit klaar te maken, kijk dan zeker eens hier. Ik heb er zelf zo één, dat is echt mijn held in de keuken!

 

Hier vind je de mac ‘n’ cheese variaties van de voorbije weken nog eens terug:

 

Mac ‘n’ cheese met champignons en gebraden kip

 

Ricotta pesto mac ‘n’ cheese

Ingrediënten

  • 300 g korte pasta (ik gebruikte serpentini)
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 500 ml melk
  • 500 ml water
  • 150 g geraspte cheddar
  • 50 g geraspte mozzarella
  • 1 kl lookpoeder
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 1 kl gemalen zwarte peper
  • zout
  • bieslook, gesnipperd

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Smelt de boter in een ruime pan en voeg de bloem toe. Meng goed en laat even bakken zonder dat het mengsel verkleurt. Voeg de melk en het water toe, samen met de pasta, het lookpoeder, paprikapoeder, peper en zout.
  2. Breng zachtjes aan de kook terwijl je af en toe roert zodat de pasta niet aan de bodem gaat plakken. Laat zachtjes koken totdat de pasta beetgaar is, voeg indien nodig wat extra water toe.
  3. Haal de pan van het vuur en roer er de geraspte mozzarella en cheddar door. Proef en kruid naar smaak bij met vers gemalen peper en zout.
  4. Werk af met de gesnipperde bieslook en dien onmiddellijk op. 

Tip

Een gemakkelijk en snel eenpansgerecht!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen