Gegrilde kippenbouten met pindasaus en geurige gele rijst

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze heerlijke kruidige combinatie van kippenbouten met een marinade van pinda, tomaat en harissa en gele geurige kurkumarijst is om duimen en vingers af te likken. Helemaal niet moeilijk om te maken, en op iets meer dan een half uur op tafel. Een fijn doordeweeks gerecht dat net iets buiten de traditionele lijntjes kleurt.

 

Inspiratie voor dit recept vond ik in de uitgave van Knack Weekend “100 maal Midden-Oosters”.

 

PS Wil je ook dat schattige ovenschaaltje dat ik gebruik op de foto? Hier kan je het vinden!

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 2 el pindakaas
  • 2 el geconcentreerde tomatenpuree
  • 2 kl harissa
  • 240 basmatirijst
  • 0,5 l kippenbouillon
  • 1 zoete ui
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g cashewnoten
  • 1 el kurkuma
  • klontje boter
  • olijfolie
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Meng de pindakaas, de tomatenpuree en de harissa met 2 el olijfolie. Masseer deze pasta rondom rond de kippenbouten en leg deze in een ovenschaal. Bak ze ongeveer 35 minuten, of tot ze krokant zijn vanbuiten en mals maar door en door gaar binnenin.
  2. Rooster de pijnboompitten en de cashewnoten in een droge koekenpan gedurende enkele minuten.
  3. Pel ondertussen de ui en snijd ze in ringen. Laat de boter smelten in een pot en fruit de ui met wat peper en zout op een laag vuur gedurende ongeveer 10 minuten. Haal de ui uit de pot. Fruit nu de gesnipperde sjalot aan in dezelfde pot samen met de kurkuma. Voeg de rijst toe en roer even door. Voeg nu de kippenbouillon toe en en laat de rijst garen onder deksel gedurende ongeveer 10 minuten. Voeg indien nodig nog wat extra kippenbouillon toe. Kruid naar smaak bij met vers gemalen peper en zout en voeg de gefruite uiringen toe aan de rijst.
  4. Dien de geurige gele rijst op met de kippenbouten, en werk af met de pijnboompitten en cashewnoten. 

Tip

Een heerlijk kruidig gerecht vol smaak!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen