Hummus van rode linzen

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Zelf hummus maken is heel simpel! Ik heb al eerder ideeën voor hummus gedeeld, maar vandaag heb ik een leuke variatie voor jullie. Ik heb de hummus gemaakt met rode linzen, wat echt een heel lekkere smeuïge en smaakvolle versie is. Wij hebben ze gegeten met lekkere kaascrackertjes, waar ik binnenkort ook het recept voor zal geven.

 

Als je graag hummus eet, vind je deze recepten vast ook de moeite:

een basisrecept voor hummus

hummus van geroosterde wortelen

hummus met zoete paprika

 

Welke versie je ook klaarmaakt, geniet ervan!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 100 g gedroogde rode linzen
  • 1 el tahini (dat is een pasta van sesamzaad, je kan dat gewoon vinden in de supermarkt)
  • 1 teentje look (gepeld)
  • sap van een halve limoen
  • 100 ml olijfolie
  • mespuntje komijnpoeder
  • mespuntje espelettepeper
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Spoel de rode linzen goed af onder koud stromend water en kook ze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze goed afkoelen.
  2. Doe de afgekoelde rode linzen, de tahini, het teentje look, het limoensap, de olijfolie, de espelettepeper en de komijn in de blender en mix tot je een mooi geheel krijgt.
  3. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
  4. Geniet ervan met crackers of grissini.

Tip

Je kan in plaats van espelettepeper ook een mespuntje gedroogde chilivlokken toevoegen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten