Hummus van rode linzen

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Zelf hummus maken is heel simpel! Ik heb al eerder ideeën voor hummus gedeeld, maar vandaag heb ik een leuke variatie voor jullie. Ik heb de hummus gemaakt met rode linzen, wat echt een heel lekkere smeuïge en smaakvolle versie is. Wij hebben ze gegeten met lekkere kaascrackertjes, waar ik binnenkort ook het recept voor zal geven.

 

Als je graag hummus eet, vind je deze recepten vast ook de moeite:

een basisrecept voor hummus

hummus van geroosterde wortelen

hummus met zoete paprika

 

Welke versie je ook klaarmaakt, geniet ervan!

Ingrediënten

  • 100 g gedroogde rode linzen
  • 1 el tahini (dat is een pasta van sesamzaad, je kan dat gewoon vinden in de supermarkt)
  • 1 teentje look (gepeld)
  • sap van een halve limoen
  • 100 ml olijfolie
  • mespuntje komijnpoeder
  • mespuntje espelettepeper
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Spoel de rode linzen goed af onder koud stromend water en kook ze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze goed afkoelen.
  2. Doe de afgekoelde rode linzen, de tahini, het teentje look, het limoensap, de olijfolie, de espelettepeper en de komijn in de blender en mix tot je een mooi geheel krijgt.
  3. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
  4. Geniet ervan met crackers of grissini.

Tip

Je kan in plaats van espelettepeper ook een mespuntje gedroogde chilivlokken toevoegen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten