Hummus van geroosterde wortelen

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze hummus heeft als basis geroosterde wortelen. Door de wortelen te roosteren in de oven krijgen ze een heel intense smaak als ze gaar zijn. Deze smaak geeft aan de hummus echt heel veel pit en een prachtig oranje kleurtje. Je kan de hummus gebruiken als dip bij het aperitief, of ook als spread op brood als lunch. Gegarandeerd lekker en gezond!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 250 g wortelen
  • 200 g kikkererwten (uit blik of gedroogde die je hebt laten weken en koken)
  • 1 el tahini (dat is een pasta van sesamzaad, je kan dat gewoon vinden in de supermarkt)
  • 1 teentje look
  • sap van een halve limoen
  • 50 ml olijfolie + olijfolie om de wortelen te roosteren
  • 100 ml water
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Rooster eerst de wortelen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de wortelen en snijd ze in ronde schijven van ongeveer een halve centimeter. Schik de schijfjes wortel op een bakplaat en besprenkel alles royaal met olijfolie. Wrijf de olie goed rondom rond de wortel met je vingers.
  2. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 15 tot 20 minuten roosteren, of totdat de schijfjes wortel beetgaar zijn. Zorg er bij het roosteren voor dat de schijfjes wortel elkaar niet overlappen op de bakplaat, anders roosteren ze niet mooi, dan gaan ze eerder stomen. Let de laatste minuten van de baktijd goed op want de kleinere stukjes wortel zouden kunnen verbranden. Haal eventueel de kleinere stukjes iets vroeger uit de oven.
  3. Haal de geroosterde wortel uit de oven en laat volledig afkoelen.
  4. Doe de afgekoelde schijfjes wortel in de blender, samen met de kikkererwten, het teentje look, de tahini, de olijfolie, het water, het limoensap en wat peper en zout.
  5. Mix alles tot een gladde pasta. Voeg indien nodig nog een beetje extra water toe as de hummus te droog is.
  6. Proef de hummus en kruid naar smaak bij met peper en zout.

Tip

Je kan de hummus naar je smaak wat pittiger maken door er chiliflakes aan toe te voegen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept