Search
Close this search box.

Zelf hummus maken

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Zelf hummus maken is heel simpel en oh zo lekker… Dit recept is de pure basis versie, waarop je eigenlijk bijna eindeloos kan variëren door kruiden toe te voegen of er bijvoorbeeld paprika of bietjes onder te mixen. Ik geef binnenkort nog wel wat tips voor variaties 🙂

Ingrediënten

  • 200 g kikkererwten (uit blik of gedroogde die je hebt laten weken en koken)
  • 2 el tahini (dat is een pasta van sesamzaad, je kan dat gewoon vinden in de supermarkt)
  • 1 teentje look
  • sap van een halve limoen
  • 100 ml olijfolie
  • mespuntje komijnpoeder
  • peper en zout
  • eventueel voor de afwerking: een lente-uitje

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Laat de kikkererwten uitlekken.
  2. Doe de kikkererwten, de tahini, het teentje look, het limoensap, de olijfolie en de komijn in de blender en mix tot je een mooi geheel krijgt.
  3. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
  4. Je kan de hummus voor het serveren afwerken met een gesnipperd lente-uitje.
  5. Geniet ervan met grissini of pizzabrood.

Tip

Als de hummus te dik is kan je nog een beetje extra olijfolie of een een paar eetlepels water toevoegen en nog even doormixen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen