Zelf hummus maken

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Zelf hummus maken is heel simpel en oh zo lekker… Dit recept is de pure basis versie, waarop je eigenlijk bijna eindeloos kan variëren door kruiden toe te voegen of er bijvoorbeeld paprika of bietjes onder te mixen. Ik geef binnenkort nog wel wat tips voor variaties 🙂

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 200 g kikkererwten (uit blik of gedroogde die je hebt laten weken en koken)
  • 2 el tahini (dat is een pasta van sesamzaad, je kan dat gewoon vinden in de supermarkt)
  • 1 teentje look
  • sap van een halve limoen
  • 100 ml olijfolie
  • mespuntje komijnpoeder
  • peper en zout
  • eventueel voor de afwerking: een lente-uitje

Zo maak je het

  1. Laat de kikkererwten uitlekken.
  2. Doe de kikkererwten, de tahini, het teentje look, het limoensap, de olijfolie en de komijn in de blender en mix tot je een mooi geheel krijgt.
  3. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
  4. Je kan de hummus voor het serveren afwerken met een gesnipperd lente-uitje.
  5. Geniet ervan met grissini of pizzabrood.

Tip

Als de hummus te dik is kan je nog een beetje extra olijfolie of een een paar eetlepels water toevoegen en nog even doormixen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten