Hummus met zoete paprika

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Even geleden toonde ik hier het basisrecept voor hummus. In deze versie heb ik geroosterde zoete paprika toegevoegd. Ik maak de hummus in dit recept niet pikant, hij heeft een heerlijke milde geroosterde smaak zo.

Ingrediënten

  • 200 g kikkererwten (uit blik of gedroogde die je hebt laten weken en koken)
  • 2 el tahini (dat is een pasta van sesamzaad, je kan dat gewoon vinden in de supermarkt)
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 teentje look
  • sap van een halve limoen
  • 100 ml olijfolie
  • mespuntje komijn
  • mespuntje mild paprikapoeder
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Leg de puntpaprika onder de grill van de oven gedurende een paar minuten totdat hij geroosterd is en de schil zwartgeblakerd begint te worden. Haal hem uit de oven en laat hem afkoelen. Je kan nu heel gemakkelijke de zwartgeblakerde schil losmaken en verwijderen. De geschilde puntpaprika zal een lekker geroosterde smaak hebben.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken.
  3. Doe de kikkererwten, de tahini, de puntpaprika, het teentje look, het limoensap, de olijfolie, de komijn en het paprikapoeder in de blender en mix tot je een mooi geheel krijgt.
  4. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
  5. Geniet ervan met grissini of pizzabrood.

Tip

Als de hummus te dik is kan je een paar eetlepels water toevoegen en nog even doormixen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten