Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stoofpeertjes zonder alcohol

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Sinds enkele weken liggen er op de markt weer volop stoofpeertjes. Met deze kleine peertjes, meestal van de perensoort Gieser Wildeman, kan je een heerlijke lekkernij maken. De peertjes zijn niet om te eten als rauw fruit, ze zijn daarvoor veel te hard. Ze worden echt lekker als je een beetje geduld en liefde uitoefent: na 1,5 tot 2 uur zachtjes garen zijn ze op hun best.

 

De variant die ik vandaag klaarmaak is alcoholvrij en dus ook perfect voor kinderen om van te snoepen.

 

Ze zijn misschien een klassieker voor tijdens de feestdagen als bijgerecht, maar ze zijn ook lekker als dessert, en ik eet ze ook doordeweeks als ontbijt met Griekse yoghurt. Veel mogelijkheden dus!

Ingredi├źnten

  • 8 kleine stoofpeertjes
  • 250 ml bessensap
  • water
  • 2 el suiker
  • 1 el kaneel

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Schil de peertjes, maar laat de steeltjes eraan. Snijd wel onderaan de peertjes het uiteinde een beetje bij, zodat de peertjes rechtop blijven staan.
  2. Zet de peertjes in een steelpannetje waarin ze net passen zodat ze mooi naast elkaar staan. Voeg het bessensap toe samen met wat water zodat de peertjes net onder staan. Voeg ook de kaneel en de suiker toe.
  3. Breng de peertjes zachtjes aan de kook en zet dan het vuur laag, zodat de peertjes rustig kunnen pruttelen. Ze hebben ongeveer 1,5 uur nodig op een laag vuurtje met het deksel half op de pot. Eventueel kan je tijdens het pruttelen wat water toevoegen, als er te veel vocht is weggekookt.
  4. Als de stoofpeertjes gaar zijn (ze zijn dan tot in het midden mooi zacht) neem je ze uit het steelpannetje. Laat het kookvocht verdere inkoken op een hoger vuur totdat het licht stroopachtig wordt.
  5. Giet daarna deze ingekookte siroop weer over de stoofpeertjes.

Tip

Heerlijk als bijgerecht bijvoorbeeld bij wild maar ook lekker als dessert, of zelfs doordeweeks bij de yoghurt als ontbijt!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen