Stoofpeertjes zonder alcohol

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Sinds enkele weken liggen er op de markt weer volop stoofpeertjes. Met deze kleine peertjes, meestal van de perensoort Gieser Wildeman, kan je een heerlijke lekkernij maken. De peertjes zijn niet om te eten als rauw fruit, ze zijn daarvoor veel te hard. Ze worden echt lekker als je een beetje geduld en liefde uitoefent: na 1,5 tot 2 uur zachtjes garen zijn ze op hun best.

 

De variant die ik vandaag klaarmaak is alcoholvrij en dus ook perfect voor kinderen om van te snoepen.

 

Ze zijn misschien een klassieker voor tijdens de feestdagen als bijgerecht, maar ze zijn ook lekker als dessert, en ik eet ze ook doordeweeks als ontbijt met Griekse yoghurt. Veel mogelijkheden dus!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 8 kleine stoofpeertjes
  • 250 ml bessensap
  • water
  • 2 el suiker
  • 1 el kaneel

Zo maak je het

  1. Schil de peertjes, maar laat de steeltjes eraan. Snijd wel onderaan de peertjes het uiteinde een beetje bij, zodat de peertjes rechtop blijven staan.
  2. Zet de peertjes in een steelpannetje waarin ze net passen zodat ze mooi naast elkaar staan. Voeg het bessensap toe samen met wat water zodat de peertjes net onder staan. Voeg ook de kaneel en de suiker toe.
  3. Breng de peertjes zachtjes aan de kook en zet dan het vuur laag, zodat de peertjes rustig kunnen pruttelen. Ze hebben ongeveer 1,5 uur nodig op een laag vuurtje met het deksel half op de pot. Eventueel kan je tijdens het pruttelen wat water toevoegen, als er te veel vocht is weggekookt.
  4. Als de stoofpeertjes gaar zijn (ze zijn dan tot in het midden mooi zacht) neem je ze uit het steelpannetje. Laat het kookvocht verdere inkoken op een hoger vuur totdat het licht stroopachtig wordt.
  5. Giet daarna deze ingekookte siroop weer over de stoofpeertjes.

Tip

Heerlijk als bijgerecht bijvoorbeeld bij wild maar ook lekker als dessert, of zelfs doordeweeks bij de yoghurt als ontbijt!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten