Search
Close this search box.

Broodje boschampignons

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Ik werk nu al een tijdje, zoals veel mensen, elke dag verplicht van thuis uit. Ik mis de collega’s zeker wel, maar thuis werken heeft ook enkele voordelen. Zo kunnen wij nu heel vaak hier thuis samen lunchen, aangezien mijn twee oudste zonen ook gedeeltelijk en volledig online les krijgen.

 

Dan daag ik mezelf uit om binnen lekkere en afwisselende lunches te maken, die toch niet te ingewikkeld zijn en die binnen ongeveer een kwartier op tafel staan. Zo hadden wij als lunch deze lekkere broodjes gevuld met een mengeling van boschampignons, met dank aan één van de vele magazines recepten die ik heb (Knack Weekend 100 toprecepten Herfst van 2016)

Ingrediënten

  • 4 broodjes
  • 400 g boschampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml droge witte wijn
  • 100 ml zure room
  • klontje boter
  • enkele takjes peterselie, gehakt
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd bovenkanten van de broodjes en haal er een deel van het broodkruim uit.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. Borstel de boschampignons schoon en snijd ze in schijfjes.
  4. Verhit een klontje boter in een ruime koekenpan en bak de champignons op voldoende hoog vuur gedurende ongeveer 3 minuten. Pers er het teentje knoflook bij uit en laat dit nog een minuut mee bakken.
  5. Voeg de witte wijn toe aan de champignons en laat deze helemaal wegkoken.
  6. Roer 2 eetlepels zure room door de champignons en bestrooi ze met de gehakte peterselie. Kruid met vers gemalen peper en zout.
  7. Rooster de broodjes 5 minuten in de oven. Vul elk broodje op met 1 eetlepel zure room en de boschampignons.

Tip

Borstel de champignons schoon maar spoel ze niet onder te veel water af, ze slorpen dan het water op.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen