Broodje boschampignons

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Ik werk nu al een tijdje, zoals veel mensen, elke dag verplicht van thuis uit. Ik mis de collega’s zeker wel, maar thuis werken heeft ook enkele voordelen. Zo kunnen wij nu heel vaak hier thuis samen lunchen, aangezien mijn twee oudste zonen ook gedeeltelijk en volledig online les krijgen.

 

Dan daag ik mezelf uit om binnen lekkere en afwisselende lunches te maken, die toch niet te ingewikkeld zijn en die binnen ongeveer een kwartier op tafel staan. Zo hadden wij als lunch deze lekkere broodjes gevuld met een mengeling van boschampignons, met dank aan één van de vele magazines recepten die ik heb (Knack Weekend 100 toprecepten Herfst van 2016)

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 4 broodjes
  • 400 g boschampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml droge witte wijn
  • 100 ml zure room
  • klontje boter
  • enkele takjes peterselie, gehakt
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Snijd bovenkanten van de broodjes en haal er een deel van het broodkruim uit.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. Borstel de boschampignons schoon en snijd ze in schijfjes.
  4. Verhit een klontje boter in een ruime koekenpan en bak de champignons op voldoende hoog vuur gedurende ongeveer 3 minuten. Pers er het teentje knoflook bij uit en laat dit nog een minuut mee bakken.
  5. Voeg de witte wijn toe aan de champignons en laat deze helemaal wegkoken.
  6. Roer 2 eetlepels zure room door de champignons en bestrooi ze met de gehakte peterselie. Kruid met vers gemalen peper en zout.
  7. Rooster de broodjes 5 minuten in de oven. Vul elk broodje op met 1 eetlepel zure room en de boschampignons.

Tip

Borstel de champignons schoon maar spoel ze niet onder te veel water af, ze slorpen dan het water op.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten