Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gnocchi uit één pan met tomaatjes en burrata

Beoordeling door het gezin

★★★★★

De voorbije maandagen deelde ik recepten voor vlugge gnocchi uit één pan, met een kleine pauze vorige week in de vakantie. We vliegen er vandaag terug in, ik heb voor jullie opnieuw een variatie, die opnieuw echt heel eenvoudig, snel en keilekker is! En wat ook bij deze versie het beste is? Je hebt er maar één pan voor nodig! Dat bespaart je een hoop gedoe tijdens het koken en je hebt praktisch geen afwas achteraf. Op maandag, zeker als het je eerste werkdag na de vakantie is, mag het makkelijk zijn toch?

 

Een mooie pan om dergelijke schotel in te bereiden vind je hier (adv). Ik heb er zelf zo eentje, die is echt perfect!

 

Als je de varianten van de vorige weken nog eens wil bekijken, die vind je hier:

Romige gnocchi uit één pan met kerstomaatjes

 

Gnocchi met Italiaanse balletjes en tomaatjes

 

Gnocchi met Italiaanse balletjes, tomaatjes en burrata

 

Romige gnocchi met Italiaanse balletjes, tomaatjes en mascarpone

Ingrediënten

  • 500 g gnocchi
  • 500 g kerstomaatjes
  • 1 bol burrata
  • 250 ml tomatenpassata
  • 200 ml tomato frito
  • 150 ml groentenbouillon
  • enkele blaadjes basilicum
  • 2 el olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime braadpan, en voeg de kerstomaatjes toe. Bak ze heel even en voeg dan de tomatenpassata, de tomato frito en de groentenbouillon toe. 
  2. Laat alles zachtjes aan de kook komen, en voeg dan de gnocchi toe. Laat de gnocchi enkele minuten zachtjes pruttelend garen in de saus. 
  3. Dien onmiddellijk op en werk de borden af met wat burrata, wat olijfolie, enkele blaadjes basilicum en een draai van de pepermolen. 

Tip

Kom zeker volgende maandag terug kijken voor de start van een nieuwe reeks Makkelijke Maandag recepten!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen