Search
Close this search box.

Romige gnocchi uit één pan met kerstomaatjes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze romige gnocchi maak je vliegensvlug klaar! Ze zijn echt heel eenvoudig, supersnel, zonder vlees en keilekker! En wat het beste is? Je hebt er maar één pan voor nodig! Dat bespaart je een hoop gedoe tijdens het koken en je hebt praktisch geen afwas achteraf. Op maandag mag het makkelijk zijn toch?

 

#makkelijkemaandag

 

Een mooie pan om dergelijke schotel in te bereiden vind je hier (adv). Ik heb er zelf zo eentje, die is echt perfect!

 

Ingrediënten

  • 500 g gnocchi
  • 500 g kerstomaatjes
  • 400 ml tomatenpassata
  • 200 ml tomato frito
  • 250 ml groentenbouillon
  • 100 g mascarpone
  • 1 bol burrata
  • enkele blaadjes basilicum
  • scheutje olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime braadpan, en voeg de kerstomaatjes toe. Bak ze heel even en voeg dan de tomatenpassata, de tomato frito en de groentenbouillon toe. 
  2. Laat alles zachtjes aan de kook komen, en voeg dan de gnocchi toe. Laat de gnocchi enkele minuten zachtjes pruttelend garen in de saus. 
  3. Roer de mascarpone door de gnocchi en de kerstomaatjes, proef en kruid met vers gemalen peper en zout.
  4. Dien onmiddellijk op en werk de borden af met wat burrata, wat olijfolie, enkele blaadjes basilicum en een draai van de pepermolen. 

Tip

Heel eenvoudig, supersnel, zonder vlees en keilekker!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen