Search
Close this search box.

Gnocchi met Italiaanse balletjes, tomaatjes en burrata

Beoordeling door het gezin

★★★★★

De voorbije maandagen deelde ik recepten voor vlugge gnocchi uit één pan. De fijne reacties blijven binnenkomen, dus ik heb voor jullie vandaag opnieuw een variatie, die opnieuw echt heel eenvoudig, snel en keilekker is! En wat ook bij deze versie het beste is? Je hebt er maar één pan voor nodig! Dat bespaart je een hoop gedoe tijdens het koken en je hebt praktisch geen afwas achteraf. Op maandag mag het makkelijk zijn toch? Kook je weer mee vandaag?

 

Een mooie pan om dergelijke schotel in te bereiden vind je hier (adv). Ik heb er zelf zo eentje, die is echt perfect!

 

Als je de varianten van de vorige weken nog eens wil bekijken, die vind je hier:

Romige gnocchi uit één pan met kerstomaatjes

 

Gnocchi met Italiaanse balletjes en tomaatjes

Ingrediënten

  • 500 g gnocchi
  • 500 g kerstomaatjes
  • 1 bol burrata
  • 400 ml tomatenpassata
  • 200 ml tomato frito
  • 250 ml groentenbouillon
  • 300 g gemengd gehakt
  • 75 parmezaan, geraspt
  • enkele takjes verse rozemarijn
  • 8 blaadjes verse salie
  • enkele takjes peterselie
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes basilicum
  • 2 el olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Maak de gehaktballetjes. Doe het gehakt in een grote kom, rasp de parmezaanse kaas en voeg die toe bij het gehakt. Snipper de salie, de blaadjes van de rozemarijn, de tijm en de peterselie fijn en voeg die ook toe aan het gehakt. Kruid voldoende met vers gemalen peper en zout en meng alles goed door elkaar. Rol balletjes van het gehakt.
  2. Bak de balletjes in een ruime braadpan met een scheutje olijfolie rondom rond goudbruin, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Voeg de kerstomaatjes toe aan de pan. Bak ze even mee en voeg dan de tomatenpassata, de tomato frito en de groentenbouillon toe. 
  3. Laat alles zachtjes aan de kook komen, en voeg dan de gnocchi toe. Laat de gnocchi enkele minuten zachtjes pruttelend garen in de saus, en zorg ervoor dat ook de balletjes door en door gaar zijn binnenin. Proef de saus en kruid met vers gemalen peper en zout.
  4. Dien onmiddellijk op en werk de borden af met burrata, wat olijfolie, enkele blaadjes basilicum en een draai van de pepermolen. 

Tip

Kom volgende maandag zeker opnieuw kijken voor een nieuwe variant op deze snelle gnocchi!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen