Gnocchi met Italiaanse balletjes en tomaatjes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Vorige maandag deelde ik een recept voor vliegensvlugge romige gnocchi uit één pan. Ik kreeg zoveel leuke reacties dat ik voor jullie een aantal variaties op de gnocchi gemaakt heb. De variatie van vandaag is opnieuw echt heel eenvoudig, snel en keilekker! En wat ook bij deze versie het beste is? Je hebt er maar één pan voor nodig! Dat bespaart je een hoop gedoe tijdens het koken en je hebt praktisch geen afwas achteraf. Op maandag mag het makkelijk zijn toch?

 

Een mooie pan om dergelijke schotel in te bereiden vind je hier (adv). Ik heb er zelf zo eentje, die is echt perfect!

 

Als je de gnocchi variant van vorige week nog eens wil bekijken, die vind je hier.

Ingrediënten

  • 500 g gnocchi
  • 500 g kerstomaatjes
  • 400 ml tomatenpassata
  • 200 ml tomato frito
  • 250 ml groentenbouillon
  • 300 g gemengd gehakt
  • 75 parmezaan, geraspt
  • enkele takjes verse rozemarijn
  • 8 blaadjes verse salie
  • enkele takjes peterselie
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes basilicum
  • 2 el olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 

  1. Maak de gehaktballetjes. Doe het gehakt in een grote kom, rasp de parmezaanse kaas en voeg die toe bij het gehakt. Snipper de salie, de blaadjes van de rozemarijn, de tijm en de peterselie fijn en voeg die ook toe aan het gehakt. Kruid voldoende met vers gemalen peper en zout en meng alles goed door elkaar. Rol balletjes van het gehakt.
  2. Bak de balletjes in een ruime braadpan met een scheutje olijfolie rondom rond goudbruin, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Voeg de kerstomaatjes toe aan de pan. Bak ze even mee en voeg dan de tomatenpassata, de tomato frito en de groentenbouillon toe. 
  3. Laat alles zachtjes aan de kook komen, en voeg dan de gnocchi toe. Laat de gnocchi enkele minuten zachtjes pruttelend garen in de saus, en zorg ervoor dat ook de balletjes door en door gaar zijn binnenin. Proef de saus en kruid met vers gemalen peper en zout.
  4. Dien onmiddellijk op en werk de borden af met wat olijfolie, enkele blaadjes basilicum en een draai van de pepermolen. 

Tip

Kom volgende week maandag opnieuw kijken voor een nieuwe variant!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen