Search
Close this search box.

Romige balletjes met spinazie en champignons uit één pan

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Zijn jullie net als ik dol op eenpansgerechten? Vandaag heb ik nog een topper voor jullie, boordevol smaak en heel makkelijk en snel te bereiden. Vol spinazie en champignons in een zacht sausje, en de balletjes maken er een allemansvriend van!

 

Zoek je nog een pan om gerechten als dit klaar te maken, kijk dan zeker eens hier. Ik heb er zelf zo één, dat is echt mijn held in de keuken!

Ingrediënten

  • 400 g gemengd gehakt
  • 200 g verse spinazie
  • 500 g champignons, in schijfjes
  • 300 ml kippenbouillon
  • 300 ml volle room
  • 1 eidooier
  • 50 g paneermeel
  • klontje boter
  • 2 el bloem
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Meng het gehakt met de eidooier en het paneermeel, kruid het met peper en zout en rol er balletjes van. Verwarm een klontje boter in een ruime braadpan en bak er de balletjes rondom rond goudbruin in. Ze moeten nog niet door en door gaar zijn.
  2. Haal de balletjes uit de pan en bak nu de schijfjes champignon met een snuifje zout in dezelfde pan op een hoog vuur, zodat al het vocht uit de champignons verdampt en ze mooi bruin bakken.
  3. Meng de bloem onder de gebakken champignons, roer even goed en laat de bloem 2 minuutjes mee bakken. Voeg dan de kippenbouillon en de room toe, meng goed en laat even pruttelen.
  4. Voeg de verse spinazie toe en roer hem goed onder de saus zodat hij slinkt. Voeg nu ook de balletjes terug toe en laat alles verder pruttelen op een zacht vuur totdat de balletjes door en door gaar zijn.

Tip

Dien op met een lekkere aardappelpuree.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen