Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Alles-in-één-pan orzo met geroosterde tomaatjes en burrata

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Vorige weken deelde ik met jullie een heerlijk een makkelijk recept voor alles-in-één-pan orzo met tomaat en burrata en ook al enkele variaties daarop. Ik had jullie beloofd om te laten zien dat je met enkele aanpassingen toch weer een ander gerecht op tafel kan toveren! Op die manier eten jullie straks thuis ook op een makkelijke manier regelmatig iets nieuws, en zijn wij allemaal samen team #makkelijkemaandag!

 

Dus vandaag… tadaaaa… een variatie zonder vlees op de alles-in-één-pan orzo met tomaat met geroosterde kerstomaatjes en burrata.

 

Oh, en een echt aanrader om dit gerecht echt makkelijk te kunnen klaarmaken, is een brede (gietijzeren) pan. Zoek je er nog één, kijk dan eens hier (adv). Ik heb er zelf zo eentje, dat is echt mijn rots in de branding in de keuken!

 

Hier vind je nog eens de andere variaties:

 

Alles-in-één-pan orzo met burrata

 

Alles-in-één-pan met tomaatjes en balletjes

 

Alles-in-één-pan romige orzo met geroosterde kerstomaatjes

 

Alles-in-één-pan orzo met Italiaanse balletjes en burrata

Ingrediënten

  • 300 g orzo
  • 2 bollen burrata
  • 25 à 30 kerstomaatjes
  • 500 ml tomatenpassata
  • 1 l groentenbouillon
  • 40 g tomatenpuree
  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • enkele blaadjes basilicum
  • 2 el olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 

  1. Verwarm de oven voor op 130 graden (hetelucht).
  2. Leg de kerstomaatjes in een ovenschotel, sprenkel er wat olijfolie over en bestrooi ze met een beetje zout. 
  3. Zet de ovenschotel met de kerstomaatjes ongeveer 30 minuten in de oven, totdat de kerstomaatjes zacht en sappig zijn. Haal ze uit de oven. 
  4. Verwarm de olijfolie in een brede (gietijzeren) pan en fruit er de sjalot in aan. Voeg daarna de geperste look toe en laat deze even mee fruiten. 
  5. Voeg de orzo toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Voeg de tomatenpuree toe, roer goed door en laat deze een minuutje meebakken. Voeg dan de tomatenpassata en drie vierde van de bouillon toe, breng alles aan de kook en zet een deksel op de pan. Laat het geheel op een laag vuurtje ongeveer 15 tot 20 minuten doorkoken totdat de orzo beetgaar is. Roer regelmatig om en zorg ervoor dat de orzo niet aan de bodem plakt. Voeg indien nodig nog wat bouillon toe. Kruid met vers gemalen peper en zout en roer de orzo nog eens goed om. Voeg de geroosterde kerstomaatjes toe en warm heel even mee op.
  6. Dien de orzo met de geroosterde kerstomaatjes op in diepe borden en werk elk bord af met burrata, enkele blaadjes basilicum, een royale scheut olijfolie en een draai van de pepermolen.  

Tip

Volgende week komt een een nieuwe variatie online, kom dan zeker weer eens kijken!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen