Alles-in-één-pan romige orzo met geroosterde kerstomaatjes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

De vorige weken deelde ik met jullie een heerlijk een makkelijk recept voor alles-in-één-pan orzo met tomaat en burrata, en ook al een variatie daarop. Ik had jullie beloofd om te laten zien dat je met enkele aanpassingen toch weer een ander gerecht op tafel kan toveren! Op die manier eten jullie straks thuis ook op een makkelijke manier regelmatig iets nieuws!

 

Dus vandaag… tadaaa… vandaag toon ik jullie deze variatie zonder vlees van alles-in-één-pan romige orzo met geroosterde kerstomaatjes en mascarpone.

 

Oh, en een echt aanrader om dit gerecht echt makkelijk te kunnen klaarmaken, is een brede (gietijzeren) pan. Zoek je er nog één, kijk dan eens hier (adv). Ik heb er zelf zo eentje, dat is echt mijn rots in de branding in de keuken!

 

De andere versies van de alles-in-één-pan orzo vind je hier  terug (basisrecept)  en ook hier  (variatie met Italiaanse balletjes en tomaatjes).

Ingrediënten

  • 300 g orzo
  • 250 g mascarpone
  • 25 à 30 kerstomaatjes (verschillende kleuren)
  • 500 ml tomatenpassata
  • 1 l groentenbouillon
  • 40 g tomatenpuree
  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • enkele blaadjes basilicum
  • 2 el olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Invalid email address

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 130 graden (hetelucht).
  2. Leg de kerstomaatjes in een ovenschotel, sprenkel er wat olijfolie over en bestrooi ze met een beetje zout. 
  3. Zet de ovenschotel met de kerstomaatjes ongeveer 30 minuten in de oven, totdat de kerstomaatjes zacht en sappig zijn. Haal ze uit de oven. 
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een brede (gietijzeren) pan en fruit er de sjalot in aan. Voeg daarna de geperste look toe en laat deze even mee fruiten. 
  5. Voeg de orzo toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Voeg de tomatenpuree toe, roer goed door en laat deze een minuutje meebakken. Voeg dan de tomatenpassata en drie vierde van de bouillon toe, breng alles aan de kook en zet een deksel op de pan. Laat het geheel op een laag vuurtje nog ongeveer 15 à 20 minuten zachtjes doorkoken totdat de orzo beetgaar is. Roer regelmatig om en zorg ervoor dat de orzo niet aan de bodem plakt. Voeg indien nodig nog wat bouillon toe. Voeg 100 g mascarpone toe, kruid met vers gemalen peper en zout en roer de orzo nog eens goed om. Voeg de geroosterde kerstomaatjes toe en warm heel even mee op.
  6. Dien de orzo met de geroosterde kerstomaatjes op in diepe borden en werk elk bord af met nog wat extra mascarpone, enkele blaadjes basilicum, een royale scheut olijfolie en een draai van de pepermolen.  

Tip

Volgende week komt een een nieuwe variatie online, kom dan zeker weer eens kijken!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten