Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Snelle pizza met tomatentortilla (tortizza)

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Vaak hebben wij als we gekookt en gegeten hebben nog wat left-overs, ik doe die dan in een vershouddoosje om in de koelkast te bewaren. Herkenbaar bij jullie ook?

 

Het is vandaag de Internationale dag tegen Voedselverspilling, dus ik zet graag die left-overs die in vershouddoosjes in mijn koelkast staan vandaag in het zonnetje. Ik ben in mijn koelkast gaan kijken, en ik heb verzameld: een kippenbout die over was van een gebaden kip, enkele champignons, een halve rode ui, wat pompoenblokjes die ik over had van toen ik risotto had gemaakt, een beetje tomatenpassata, wat geraspte kaas en nog een takje basilicum.

 

(Advertentie) Ik ben de uitdaging aangegaan van No Fairytales om met deze left-overs een lekker gerecht te creëren op basis van hun nieuwe No Fairytales tomatenwraps. Deze tomatenwraps zijn gemaakt van geredde tomaten… als je ze dan combineert met left-overs is dat dubbel winst! Ik maakte er heerlijke tortizza’s mee, super snelle pizza’s op een bodem van tomatenwraps, om duimen en vingers af te likken. Laat je inspireren door mijn recept maar ga vooral aan de slag met wat je zelf nog in je koelkast heb staan! Oh ja, de groentenwraps van No Fairytales liggen in het koelschap van o.a. Delhaize, Albert Heijn en Carrefour.

Ingrediënten

  • 5 tomatenwraps van No Fairytales
  • 1 gebraden kippenboutje
  • 10 el tomatenpassata
  • enkele champignons
  • halve rode ui
  • 10 el gare pompoenblokjes
  • 10 el gerapste mozzarella (of andere kaas)
  • enkele blaadjes basilicum

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 gr en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Trek de gebraden kip in stukken en snijd de champignons en de rode ui in dunne schijfjes.
  3. Bestrijk de tomatentortilla’s met een dun laagje tomatenpassata en strooi er wat geraspte mozzarella over.
  4. Beleg de tomatentortilla’s verder met de gebraden kip, de schijfjes champignon en rode ui en de blokjes pompoen. Werk af met nog een beetje geraspte kaas.
  5. Bak de tortizza’s ongeveer 7 à 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Werk ze als ze gebakken zijn af met een beetje zwarte peper en de blaadjes basilicum.

Tip

Volg je creativiteit en creëer je eigen tortizza!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen