Vaak hebben wij als we gekookt en gegeten hebben nog wat left-overs, ik doe die dan in een vershouddoosje om in de koelkast te bewaren. Herkenbaar bij jullie ook?
Het is vandaag de Internationale dag tegen Voedselverspilling, dus ik zet graag die left-overs die in vershouddoosjes in mijn koelkast staan vandaag in het zonnetje. Ik ben in mijn koelkast gaan kijken, en ik heb verzameld: een kippenbout die over was van een gebaden kip, enkele champignons, een halve rode ui, wat pompoenblokjes die ik over had van toen ik risotto had gemaakt, een beetje tomatenpassata, wat geraspte kaas en nog een takje basilicum.
(Advertentie) Ik ben de uitdaging aangegaan van No Fairytales om met deze left-overs een lekker gerecht te creëren op basis van hun nieuwe No Fairytales tomatenwraps. Deze tomatenwraps zijn gemaakt van geredde tomaten… als je ze dan combineert met left-overs is dat dubbel winst! Ik maakte er heerlijke tortizza’s mee, super snelle pizza’s op een bodem van tomatenwraps, om duimen en vingers af te likken. Laat je inspireren door mijn recept maar ga vooral aan de slag met wat je zelf nog in je koelkast heb staan! Oh ja, de groentenwraps van No Fairytales liggen in het koelschap van o.a. Delhaize, Albert Heijn en Carrefour.