Alles-in-één-pan orzo met tomaat en burrata

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Mensen vragen mij regelmatig of wij thuis elke dag iets anders eten. Misschien niet elke dag, maar sinds ik begonnen ben met mijn blog komen er toch heel vaak nieuwe en afwisselende dingen op tafel. Dan krijg ik vaak de vraag waar mijn inspiratie vandaan blijft komen. Daar wil ik graag een tip over geven: als je een goed basisrecept hebt gevonden, kan je daar met kleine aanpassingen vaak een iets andere draai aan geven en zorgen voor heel veel afwisseling.

 

Ik deel vandaag met jullie een heerlijk en echt heel eenvoudig basisrecept voor alles-in-één-pan orzo. De komende weken zal ik laten zien dat je met enkele aanpassingen dan weer iets anders op tafel kan toveren! Op die manier eten jullie straks thuis ook op een makkelijke manier regelmatig iets nieuws! Graag gedaan 😉

 

Oh, en een echt aanrader om dit gerecht echt makkelijk te kunnen klaarmaken, is een brede (gietijzeren) pan. Zoek je er nog één, kijk dan eens hier (adv). Ik heb er zelf zo eentje, dat is echt mijn rots in de branding in de keuken!

Ingrediënten

  • 300 g orzo
  • 2 bollen burrata
  • 500 ml tomatenpassata
  • 1 l groentenbouillon
  • 40 g tomatenpuree
  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • enkele blaadjes basilicum
  • 2 el olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Invalid email address

Zo maak je het

  1. Verwarm de olijfolie in een brede (gietijzeren) pan en fruit er de sjalot in aan. Voeg daarna de geperste look toe en laat deze even mee fruiten. 
  2. Voeg de orzo toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Voeg de tomatenpuree toe, roer goed door en laat deze een minuutje meebakken. Voeg dan de tomatenpassata en drie vierde van de bouillon toe, breng alles aan de kook en zet een deksel op de pan. Laat het geheel op een laag vuurtje ongeveer 15 tot 20 minuten doorkoken totdat de orzo beetgaar is. Roer regelmatig om en zorg ervoor dat de orzo niet aan de bodem plakt. Voeg indien nodig wat extra bouillon toe. Kruid met vers gemalen peper en zout en roer de orzo nog eens goed om. 
  3. Dien de orzo op in diepe borden en werk elk bord af met burrata, enkele blaadjes basilicum, een royale scheut olijfolie en een draai van de pepermolen. 

Tip

Een makkelijk en heerlijk basisrecept waarop verschillende variaties mogelijk zijn!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten