Search
Close this search box.

Pancakes met zoute karamel en frambozen

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze perfecte fluffy pancakes met zoute karamel en frambozen zijn een heerlijk ontbijt voor op een zondagmorgen. Ik deed er nog wat extra koekjeskruimels bij, zo kan je het ook serveren als dessert.

 

 

Ingrediënten

  • 150 g frambozen
  • 8 el  zoute karamel
  • 80 g zandkoekjes, verkruimeld
  • 250 ml karnemelk
  • 200 g bloem
  • 2 eieren
  • 60 g gesmolten boter
  • 6 g bakpoeder
  • 6 g bicarbonaat
  • 40 g suiker
  • arachideolie

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder en bicarbonaat in een ruime kom. Klop in een andere kom de eieren, de melk en de gesmolten boter goed door elkaar. Voeg dit vloeibare mengsel toe aan de droge ingrediënten en klop alles langzaam door elkaar.
  2. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur en vet hem in met arachideolie. Schenk voldoende beslag in de pan voor een niet te dunne pancake van ongeveer 10 cm doorsnede. Ik heb een grote pan gebruikt om de pancakes te bakken, ik kon er 3 per keer bakken. Bak de pancake op een middelhoog vuur tot je bubbeltjes aan de bovenkant ziet. Draai dan de pancake om met een spatel en bak hem ook aan de andere kant goudbruin.
  3. Bak op dezelfde manier de volgende pancakes totdat het beslag opgewerkt is. Zorg ervoor dat de pan steeds voldoende ingevet is.
  4. Serveer de pancakes met frambozen, verkruimelde koekjes en wat zoute karamel.

Tip

Lekker als ontbijt maar zeker ook als dessert!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen