Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verse tomatensaus

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Als ik de tijd en de gelegenheid heb om verse tomatensaus te maken, zoals nu tijdens de kerstvakantie, dan zorg ik ervoor dat ik een heel grote pot ineens maak en dan vries ik een aantal porties in. Die heerlijke tomatensaus boordevol smaak komt heel handig van pas op dagen dat er wat minder tijd is om te koken. Je kan de saus gebruiken bij gehaktballetjes, bij vogelnestjes, bij een snel pastagerecht, enzovoort.

Ingrediënten

  • 400 ml kippen- of groentenbouillon
  • 800 g tomaten (vers of uit blik)
  • 40 g tomatenpuree
  • 1 grote ui
  • 2 grote wortelen
  • 2 teentjes look
  • enkele takjes peterselie
  • enkele takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de ui en de wortel in grove stukken en stoof ze aan in een klontje boter zonder dat je ze laat kleuren.
  2. Voeg na enkele minuten de tomatenpuree toe, roer goed en laat even mee stoven.
  3. Voeg de gehele tomaten toe (vers of uit blik) en de kippenbouillon. Roer alles goed los.
  4. Bind de peterselie, de tijm en de laurier samen en leg ze in de saus, samen met gehele gepelde teentjes look.
  5. Laat de saus nu ongeveer 30 tot 40 minuten zachtjes pruttelen totdat alle groenten gaar zijn.
  6. Als de saus lang genoeg geprutteld heeft, haal je het kruidentuiltje eruit. Mix de saus met een staafmixer of in een blender.
  7. Proef je saus en kruid eventueel bij met vers peper en zout.

Tip

Maak een grotere hoeveelheid en vries de overschot in in porties. Perfect bij gehaktballetjes, als basis voor spaghettisaus, bij vogelnestjes, enzovoort. Deze saus in de diepvries wordt je beste vriend op drukke dagen, wanneer je toch snel iets lekkers op tafel wil toveren.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen