Zoek
Sluit dit zoekvak.

Scones

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Scones zijn van oorsprong Britse gebakjes die je traditioneel eet als vieruurtje, opgediend met half opgeklopte slagroom en aardbeienconfituur. Een ware traktatie voor een druilerige dag!

 

Bedankt Jeroen Meus voor het recept!

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 250 ml melk
  • 100 g boter
  • 100 g suiker
  • 25 g bakpoeder
  • zout
  • 2 eieren
  • 2 dl room
  • 1 l bloemsuiker
  • aardbeienconfituur

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Zorg dat je boter op kamertemperatuur is voor de verdere verwerking.
  2. Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker en een snuifje zout en maak er een bergje mee op je werkblad.
  3. Maak een kuiltje in het bergje bloem op je werkblad en giet daar geleidelijk en voorzichtig de melk in. Kneed met je handen en voeg dan ook de zachte boter toe. Blijf kneden met je handen totdat je een mooi elastisch deeg krijgt. Indien nodig voeg je een beetje extra bloem toe.
  4. Bestuif het werkblad met een klein beetje bloem en rol het deeg uit met een deegrol tot een dikte van 1,5 cm. Steek rondjes uit het deeg van ongeveer 5 cm.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de uitgestoken rondjes deeg erop.
  6. Klop de dooiers van de eieren los met een klein beetje melk en bestrijk er elke scone twee keer mee.
  7. Zet de scones in de voorverwarmde oven, verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden en laat de scones ongeveer 20 minuten bakken.
  8. Klop de room half op en meng er de bloemsuiker onder.
  9. Snijd de scones open en beleg ze met de slagroom en aardbeienconfituur.

Tip

De scones zijn het lekkerst lauwwarm met een kopje thee.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen