Tortellini al forno

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Als ik de tijd en de gelegenheid heb om verse tomatensaus te maken, dan zorg ik ervoor dat ik een heel grote pot ineens maak en dan vries ik een aantal porties in. Die heerlijke tomatensaus komt heel handig van pas op dagen dat er wat minder tijd is om te koken. Daardoor stond deze tortellini al forno op ongeveer 20 minuten op tafel.

Ingredi├źnten

  • 1 kg tortellini (versafdeling)
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 g tomaten (vers of uit blik)
  • 80 g tomatenpuree
  • 50 g gezouten spek (in plakjes)
  • 1 grote ui
  • 3 grote wortelen
  • 2 teentjes look
  • kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier)
  • 10 zwarte peperbollen
  • klontje boter
  • 35 g bloem
  • eventueel een klontje suiker
  • enkele blaadjes basilicum

Zo maak je het

Bereid eerst de saus.

  1. Snijd de wortel, de ui en het spek in grove stukken en stoof ze aan in een klontje boter zonder dat je ze laat kleuren.
  2. Voeg na enkele minuten de tomatenpuree toe, roer goed en laat enkele minuten mee stoven. Voeg dan de bloem toe, roer alles weer goed door elkaar en laat mee stoven. Let goed op dat deze basis voor de saus nu niet verbrandt.
  3. Voeg de gehele tomaten toe (vers of uit blik) en de kippenbouillon.Roer alles goed los.
  4. Bind de peterselie, de tijm en de laurier samen en leg ze in de saus. Plet de peperbollen en de gehele teentjes look en leg ze ook bij in de saus.
  5. Laat de saus nu minstens een uur, maar liever twee uur, zachtjes pruttelen.
  6. Als de saus lang genoeg geprutteld heeft, haal je het kruidentuiltje eruit. Mix de saus met een staafmixer en passeer ze door een puntzeef (of door een gewone ronde zeef). Druk de saus zo goed mogelijk door de zeef en gooi de droge resten die in de zeef overblijven weg.
  7. Proef je saus en kruid eventueel bij met peper, zout en een klontje suiker.

Ga nu verder met de bereiding van de tortellini al forno.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de tortellini gaar volgens de aanwijzigingen op de verpakking en giet ze af.
  3. Leg ze in een ruime ovenvaste schotel en overgiet ze met de warme verse tomatensaus. Meng de saus voorzichtig onder de tortellini.
  4. Snijd de bol mozzarella in dunne plakjes en leg deze op de tortellini.
  5. Werk af met enkele blaadjes basilicum en schuif de schotel in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten.

Tip

Ik raad je aan om de saus in een grotere hoeveelheid te maken en in te vriezen. Ze is echt superlekker en op drukke dagen met weinig tijd om te koken kan ze je beste bondgenoot worden!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten