Zoek
Sluit dit zoekvak.

Homemade gehaktballetjes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Als ik deze gehaktballetjes klaarmaak en ze zijn net klaar, moet ik ze goed bewaken of er zijn er al een heel deel op voordat ze zelfs maar de tafel bereiken, zo populair zijn ze. Lekker moet tomatensaus uiteraard. Of ook met appelmoes smaken ze heel lekker.

Ingrediënten

  • 1 kg gemengd gehakt
  • 2 sneden wit (toast)brood
  • 150 ml melk
  • 1 ui
  • 1 eierdooier
  • 2 kl mosterd
  • klontje boter
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snipper de ui in heel fijne stukjes en fruit ze aan in een klein beetje boter. Laat de uisnippers niet aankleuren, als ze licht aangestoofd zijn is dat voldoende. Laat ze daarna afkoelen.
  2. Week de sneden wit brood in de melk.
  3. Doe het gehakt in een grote kom, en voeg er het geweekte brood, de gestoofde en afgekoelde ui, de eierdooier en de mosterd aan toe. Kruid nog wat bij met peper en zout en meng alles heel goed door elkaar. Lekker kneden met je handen!
  4. Rol van het mengsel gehaktballetjes van ongeveer 3 cm.
  5. Neem een ruime pan, smelt er een klontje boter in en laat de gehaktballetjes aan alle kanten mooi goudbruin bakken. Deze hoeveelheid gehaktballetjes zal je waarschijnlijk in twee keer moeten bakken, het zijn er te veel om ze in één keer in de pan te doen. Ze zijn klaar als ze door en door gaar zijn.

Tip

Je kan nog gehakte peterselie toevoegen aan het mengsel voor het gehakt.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen