Homemade gehaktballetjes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Als ik deze gehaktballetjes klaarmaak en ze zijn net klaar, moet ik ze goed bewaken of er zijn er al een heel deel op voordat ze zelfs maar de tafel bereiken, zo populair zijn ze. Lekker moet tomatensaus uiteraard. Of ook met appelmoes smaken ze heel lekker.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 1 kg gemengd gehakt
  • 2 sneden wit (toast)brood
  • 150 ml melk
  • 1 ui
  • 1 eierdooier
  • 2 kl mosterd
  • klontje boter
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Snipper de ui in heel fijne stukjes en fruit ze aan in een klein beetje boter. Laat de uisnippers niet aankleuren, als ze licht aangestoofd zijn is dat voldoende. Laat ze daarna afkoelen.
  2. Week de sneden wit brood in de melk.
  3. Doe het gehakt in een grote kom, en voeg er het geweekte brood, de gestoofde en afgekoelde ui, de eierdooier en de mosterd aan toe. Kruid nog wat bij met peper en zout en meng alles heel goed door elkaar. Lekker kneden met je handen!
  4. Rol van het mengsel gehaktballetjes van ongeveer 3 cm.
  5. Neem een ruime pan, smelt er een klontje boter in en laat de gehaktballetjes aan alle kanten mooi goudbruin bakken. Deze hoeveelheid gehaktballetjes zal je waarschijnlijk in twee keer moeten bakken, het zijn er te veel om ze in één keer in de pan te doen. Ze zijn klaar als ze door en door gaar zijn.

Tip

Je kan nog gehakte peterselie toevoegen aan het mengsel voor het gehakt.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten