Search
Close this search box.

Eenpansgerecht met pasta en rundergehakt

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Het is altijd feest als wij een lekker eenpansgerecht eten. Het is feest voor ons allemaal, omdat we allemaal samen iets heel lekkers kunnen eten. Maar het is ook feest voor mezelf, omdat het een echt makkelijk en snel te bereiden maaltijd is. Minimum effort voor maximaal resultaat! Ik gebruikte als groenten champignons, verse spinazie en erwtjes maar varieer gerust met je eigen favoriete groenten!

 

Zoek je nog een pan om gerechten als dit klaar te maken, kijk dan zeker eens hier. Ik heb er zelf zo één, dat is echt mijn held in de keuken!

Ingrediënten

  • 400 g korte pasta
  • 750 ml runderbouillon
  • 450 g zuiver rundergehakt
  • 350 g champignons
  • 200 g erwtjes
  • 250 g verse spinazie
  • 100 g tomatenpassata
  • 75 g geraspte cheddar
  • 75 g geraspte mozzarella
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 2 teentjes look, geperst
  • klontje boter
  • scheutje olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm een klontje boter en een scheutje olijfolie in een ruime (gietijzeren) pan. Fruit er de sjalot en de look in aan (ong 3 min).
  2. Snijd de champignons in kwartjes of in schijfjes, voeg ze toe aan de pan en kruid ze met peper en zout. Laat de champignons ongeveer 4 minuten bakken op hoog vuur. Voeg dan het vlees toe, kruid met peper en zout, zet het vuur iets lager en laat het vlees mee bakken tot het mooi aangekleurd is. Voeg de tomatenpassata toe en laat een minuutje mee bakken.
  3. Voeg dan de pasta en de bouillon toe samen met de erwtjes en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten garen onder deksel (roer af en toe), voeg indien nodig wat extra bouillon toe.
  4. Voeg, als de pasta beetgaar is, de spinazie toe en meng goed zodat de spinazie slinkt.
  5. Roer de cheddar en de mozzarella onder de pasta en meng goed door.
  6. Kruid naar smaak bij met vers gemalen peper en zout en dien onmiddellijk op.

Tip

Deze budgetvriendelijke schotel valt bij iedereen in de smaak, en er zitten heel wat groenten in!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen