Search
Close this search box.

Mafaldine al ragu

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Mafaldine al ragu… Wat een feest, deze op en top smaakvolle Italiaanse klassieker die het hele huis vult met lekkere geuren terwijl hij in de oven staat te garen. Een smaakbom van jewelste, ook dank zij de perfecte gepelde tomaten en het dubbel tomatenconcentraat van Mutti dat de basis vormt voor de saus. (advertentie)

Ingrediënten

  • 400 g mafaldine (of pappardelle)
  • 750 g rundsvlees (bvb schenkel zonder het been)
  • 1 blik Mutti gepelde tomaten (400 g)
  • 70 g Mutti dubbel tomatenconcentraat
  • 200 ml rode wijn
  • 500 ml rundsbouillon
  • 1 grote wortel
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 3 blaadjes laurier
  • enkele takjes verse tijm
  • enkele takjes verse rozemarijn
  • enkele takjes platte peterselie
  • klontje boter
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht). Snijd de wortel, selder en ui in heel kleine blokjes. 
  2. Snijd het stuk rundsvlees in stukken van ongeveer 4 cm. Smelt een klontje boter in een (gietijzeren) pot die in de oven kan. Kruid de stukken vlees met peper en zout en korst ze aan in de pot, doe dit eventueel in verschillende porties zodat de stukjes vlees naast elkaar liggen en niet op elkaar. Haal het vlees uit de pot en houd het even apart.
  3. Voeg een scheutje olijfolie toe aan dezelfde pot en fruit er de kleine blokjes wortel, selder en ui in aan. Pers er de knoflook bij en laat die even mee fruiten. Voeg dan het Mutti dubbel tomatenconcentraat toe, en laat een minuutje mee bakken. Voeg de stukken vlees terug toe, meng even goed en blus met de wijn. Zet het vuur hoger zodat de wijn voor het grootste deel wegkookt. 
  4. Voeg de Mutti gepelde tomaten toe samen met de rundsbouillon, en de samengebonden laurier, tijm en rozemarijn. 
  5. Plaats de pot in de voorverwarmde oven en laat alles minstens 3 uur sudderen. Controleer elk uur en voeg indien nodig een beetje rundsbouillon toe. De ragu is klaar als het vlees zo mals is dat je het volledig uit elkaar kan trekken, en als de tomaten samen met de blokjes groenten en de rundsbouillon een dikke saus hebben gevormd. Proef de saus en kruid naar smaak bij met peper en zout. 
  6. Kook ondertussen de pasta gaar in licht gezouten water en giet hem af. Meng de pasta goed door de ragu, en werk de borden af met wat fijn gesnipperde platte peterselie en een beetje geraspte parmezaan. 

Tip

Vraag aan je slager een stuk rundsvlees dat geschikt is voor ragu, ik gebruikte schenkel zonder been.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen