Stamppot – of stoemp – is eigenlijk simpelweg aardappelpuree waar groente worden onder gestampt. Stoemp is zeker niet alleen fijn in de winter, als je een zomergroente als snijbiet gebruikt is een stoemp ook helemaal in nu in augustus! Snijbiet is trouwens een prima groente om stamppot te maken.
In deze heel bijzondere stamppot heb ik niet het groen van de bladeren van de de snijbiet gebruikt, maar wel de fantastisch mooie gekleurde stelen.
Ik gebruik snijbiet die ik zelf in mijn tuintje heb gekweekt. Ik heb in de lente 4 kleine plantjes gekocht in het tuincentrum en die in mijn moestuintje gezet. Die groeien echt goed en heel snel, daar kunnen we regelmatig van eten. Als je snijbiet hebt staan en ervan wil oogsten, snijd dan de bladeren die je nodig hebt af maar oogst niet de volledige plant. Er groeien dan heel snel nieuwe bladeren.
Wil je graag stamppot maken waarin je ook de groene bladeren van de snijbiet verwerkt, kijk dan bij deze recepten:
stamppot van snijbiet met steeltjes