Zoek
Sluit dit zoekvak.

Balletjes met geroosterde tomaten

Beoordeling door het gezin

Een heerlijke variatie op de klassieke balletjes in tomatensaus. De saus maakte ik ietwat sneller klaar, en ik voegde voor extra smaak geroosterde kerstomaatjes uit de oven toe.

 

Als je een recept zoekt voor een klassiekere tomatensaus, dan kan je dat hier vinden:  tomatensaus

Ingrediënten

  • 500 g gemengd gehakt
  • 1,5 kg pruimtomaten
  • 300 g kerstomaten
  • parmezaanse kaas
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • enkele takjes basilicum
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • 2 kl mosterd
  • peper en zout
  • olijfolie

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Was de kerstomaatjes voorzichtig en dep ze droog. Leg de kerstomaatjes met de steeltjes er nog aan op een bakplaat. Besprenkel de trostomaatjes met de olijfolie en strooi er een beetje grof zeezout over. Zet ze gedurende 30 minuten in een oven aan 140 graden.
  2. Ontvel en ontpit de pruimtomaten en snijd ze in kleine blokjes.
  3. Snijd de uien fijn en fruit ze op een zacht vuurtje in een grote sauteerpan met een scheutje olijfolie. Pers de knoflook, voeg deze toe aan de uien en laat nog ongeveer een minuut verder fruiten. Voeg de blokjes tomaat toe en kruid met peper en zout. Bind de takjes rozemarijn en de takjes tijm samen met een stukje keukentouw, leg ze bij de tomaatjes en laat alles nog ongeveer 20 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
  4. Kneed ondertussen het gehakt met het ei, het paneermeel en de mosterd en breng het op smaak met peper en zout. Rol het gehakt tot balletjes en leg ze voorzichtig in de saus, zodat ze volledig bedekt zijn. Laat de saus met de balletjes ongeveer 20 minuten verder pruttelen, of totdat de balletjes door en door gaar zijn (de tijd die je daarvoor nodig hebt hangt uiteraard af van de grootte van de balletjes). Verwijder daarna de samengebonden kruidentakjes uit de saus.
  5. Voeg de geroosterde kerstomaatjes toe aan de saus en werk af met enkele blaadjes basilicum.

Tip

Heerlijk met pasta, maar dit kan ook met linzen, een smeuïge puree of zelfs eens met frietjes!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen