Search
Close this search box.

Frisse appelcake met glazuur van verse kaas

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Wat is er leuker dan op zondag uitslapen en samen genieten van een laat ontbijt? Ik heb een topidee voor jullie voor zo’n zalig zondags ontbijt: een heerlijk frisse appelcake. De appelcake maak ik met 2 volledige appels in kleine stukjes, zodat de hele cake vol appel zit (er liggen dus niet gewoon enkele schijfjes bovenop).

De appelcake is afgewerkt met glazuur op basis van de volle verse kaas van Campina (advertentie). Zo start ook de vrije zondag sterk!

Ingrediënten

  • 2 appelen, type jonagold, in kleine blokjes
  • 200 g bloem
  • 200 g suiker
  • 200 g boter, kamertemperatuur
  • 4 eieren
  • 8 g bakpoeder
  • 150 g volle verse kaas van Campina
  • 75 g poedersuiker
  • 2 el citroensap
  • zeste van citroen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Klop de zachte boter met de suiker goed door in een grote mengkom, met een handmixer of met een garde.
  3. Voeg aan het boter-suikermengsel één voor één de eieren toe en klop na elk ei alles steeds alles goed door elkaar. Het mengsel zal kleine klontjes vertonen, dat is heel normaal en helemaal geen probleem.
  4. Meng het bakpoeder goed door de bloem en meng de bloem zo kort mogelijk en met behulp van een spatel door de rest van het deeg.
  5. Meng de blokjes appel door het cakebeslag.
  6. Beboter en bebloem een cakevorm en doe zorgvuldig al het beslag in de cakevorm. Ik gebruikte een tulbandvorm van 22 cm. Je kan ook een rechthoekige vorm gebruiken.
  7. Bak de cake gedurende ongeveer 40 – 45 minuten in de oven. Als je met een stokje in de cake prikt en dit komt er “droog” uit is je cake gaar.
  8. Laat de cake even afkoelen, haal hem uit de cakevorm en laat hem verder afkoelen op een rooster.
  9. Maak het glazuur door de volle verse kaas te mengen met de poedersuiker en 2 el citroensap. Gebruik het glazuur om de cake mee af te werken, en strooi er ook nog wat citroenzeste overheen. Als je nog glazuur over hebt, kan je dat als extra bij de stukjes cake serveren.

Tip

Je kan ook zelfrijzende bloem gebruiken, dan heb je geen extra bakpoeder nodig.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen