Zoek
Sluit dit zoekvak.

Snelle pizza met pancetta en pesto

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze heel snelle pizza aten wij als lunch. Regelmatig probeer ik iets lekkers op tafel te toveren in mijn middagpauze. Deze pizza gaat supersnel, ook omdat ik kant en klaar deeg heb gebruikt. Toch fleurt het de dag helemaal op. De hoeveelheden in het recept zijn voldoende voor een lunch met 4 personen.

 

Een ander idee voor een snelle pizza als lunch vind je hier: plaattaart met vijgen en geitenkaas.

Een recept voor verse pesto van rucola vind je hier.

Om lekkere pesto te maken gebruik ik een blender, als je er nog een goede zoekt bekijk dan zeker deze, dat is degene die ik ook gebruik. (adv)

Ingrediënten

  • 1 rol rechthoekig pizzadeeg
  • 200 ml tomato frito
  • 16 plakjes pancetta
  • 2 bolletjes mozzarella
  • enkele eetlepels  verse pesto
  • 2 handvol rucola
  • enkele blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • balsamico azijn
  • vers gemalen peper

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden met een bakplaat er al in.
  2. Rol de pizzabodem uit en besmeer hem (niet te dik) met de tomato frito. Plooi de randen van de pizza een beetje naar binnen, zodat die een krokant opstaand randje krijgt na het bakken.
  3. Verdeel de plakjes pancetta over de pizza en beleg de pizza met de mozzarella in dunne schijfjes.
  4. Bak de pizza gedurende ongeveer 10 tot 12 minuten in de oven op de voorverwarmde bakplaat.
  5. Haal de pizza uit de oven en werk hem af met de pesto, de rucola, de blaadjes basilicum, een scheutje olijfolie en balsamico azijn en een beetje vers gemalen zwarte peper.

Tip

Heerlijk en echt snel als lunch.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen