Search
Close this search box.

Scones met sinaas en chocolade

Beoordeling door het gezin

★★★☆☆

Deze scones met sinaas en chocolade zijn perfect voor wie van orangettes houdt! Eet ze als ze pas gebakken zijn, besmeerd met een beetje boter of wat marmelade. De gekonfijte sinaasappelschil kocht ik op de markt, ze was echt heerlijk sappig.

 

Het recept komt uit het magazine Foodies van oktober 2020, en is voldoende voor 12 scones.

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 300 ml melk
  • 75 g pure chocolade
  • 75 g gekonfijte sinaasappelschil
  • 75 g koude boter
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 sinaasappel (bio)
  • 1 losgeklopt ei

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Zeef 500 g bloem met het bakpoeder in een ruime mengkom. Snijd de boter in kleine blokjes en wrijf ze met je vingertoppen door de bloem tot het eruit ziet als zacht broodkruim.
  3. Roer de suiker erdoor. Rasp met een hele fijne rasp de oranje schil van de sinaasappel boven de kom. Zorg ervoor dat er niets van het witte vlies van de sinaasappel meekomt, dat geeft een bittere smaak.
  4. Hak de sinaasappelschil en de chocolade in kleine blokjes en roer ze samen met de melk door het bloemmengsel. Meng alles snel door tot een zacht en goed uitrolbaar deeg.
  5. Rol het deeg uit op een met wat bloem bestoven werkblad tot een dikke plak. Steek er met een koekjessteker met een diameter van 6 cm 12 scones uit. Leg de scones met een kleine tussenruimte op de bakplaat, en bestrijk de bovenkant met wat losgeklopt ei.
  6. Bak de scones gedurende 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven. Leg ze op een taartrooster om af te koelen en server ze lauwwarm.

Tip

Heel lekker met gewoon wat roomboter, of extra feestelijk met marmelade.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen