Stoofpotje van rijst met linzen

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze rijst met linzen is erg lekker, voedzaam, gezond, gemakkelijk en snel klaar. Redenen genoeg dus om dit eens klaar te maken!

 

Ik gebruikte volkoren rode rijst en een mengeling van donkergroene, rode, groene en zwarte linzen, met allebei een gaartijd van ongeveer 15 minuten. Door de gaartijd van de linzen en de rijst op elkaar af te stemmen maak je dit hele gerecht klaar in één pan, wat wel zo handig is. De smaken blenden zo heerlijk in elkaar en je hebt ook nog eens minder afwas! Het recept hieronder is voldoende voor een ruime portie voor één persoon (als op zichzelf staand vegetarisch hoofdgerecht) of als kleiner bijgerecht voor twee personen.

 

Met linzen kan je echt lekkere dingen klaarmaken, kijk zeker ook nog eens naar dit recept voor een Provencaals stoofpotje met linzen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 100 g gedroogde mengeling van linzen
  • 100 g volkoren rode rijst
  • 1 tomaat
  • enkele takjes verse tijm
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 ml groentenbouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • enkele sprietjes bieslook
  • scheutje olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Snijd de sjalot fijn. Ontvel en ontpit de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Houd enkele blokjes tomaat apart voor de afwerking.
  2. Verhit in een ruime kookpan een scheutje olijfolie en stoof de stukjes sjalot en tomaat daarin aan. Voeg de takjes tijm toen.
  3. Spoel de linzen goed af onder koud water en voeg ze toe samen met de rijst. Roer alles goed om en voeg dan de groentenbouillon en de blaadjes laurier toe. Breng alles aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Controleer of de rijst en de linzen gaar zijn en voeg indien nodig nog een beetje bouillon toe als ze nog een paar minuutjes extra gaartijd nodig hebben.
  5.  Verwijder de laurier en werk af met de blokjes tomaat die je apart hebt gehouden en met wat gesnipperde bieslook.

Tip

Heel lekker bij een stukje kip, als bijgerecht. Je kan het ook eten als vegetarisch hoofdgerecht, in een iets grotere portie dan.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten