Pesto van rucola

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Ik heb meestal wel enkele potjes pesto in de diepvriezer. Pesto maak je heel snel klaar en het is heel leuk om een portie bij de hand te hebben voor als de kinderen eens graag een portie pasta pesto eten als lunch in plaats van brood.

 

Deze versie van pesto is de klassieker net iets anders, door een deel van de basilicum door rucola te vervangen. Deze versie maak ik veel vaker en veel liever klaar dan die met enkel basilicum, maar dat is natuurlijk een kwestie van wat je zelf het lekkerste vindt! Deze versie is volgens mij echt een aanrader!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 1 teentje look
  • 50 g rucola
  • 20 g basilicum
  • 70 g pijnboompitten
  • 70 g parmezan (blok)
  • 150 ml olijfolie
  • beetje citroensap
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Doe eerst het teentje look in de blender en mix het al even in stukjes.
  2. Voeg de rucola, de pijnboompitten en de olijfolie toe in de blender en mix alles glad.
  3. Snij de parmezaanse kaas in stukjes en doe ze bij in de blender. Mix even goed door en voeg eventueel nog wat meer olijfolie toe.
  4. Voeg nu de basilicum toe en mix nog even kort alles goed door elkaar.
  5. Voeg een beetje citroensap toe en kruid met peper en zout.
  6. Smakelijk! Als je pesto over hebt kan je die perfect invriezen in een klein potje dat goed afsluit.

Tip

Voeg de basilicum pas op het einde toe. Dan moet je hem niet te lang mee mixen. De blaadjes van basilicum zijn erg fijn en als je ze te lang mixt heb je kans dat je pesto zijn frisse groene kleur verliest en er eerder bruinig gaat uitzien. Dat wil je natuurlijk niet!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept