Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pesto van rucola

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Ik heb meestal wel enkele potjes pesto in de diepvriezer. Pesto maak je heel snel klaar en het is heel leuk om een portie bij de hand te hebben voor als de kinderen eens graag een portie pasta pesto eten als lunch in plaats van brood.

 

Deze versie van pesto is de klassieker net iets anders, door een deel van de basilicum door rucola te vervangen. Deze versie maak ik veel vaker en veel liever klaar dan die met enkel basilicum, maar dat is natuurlijk een kwestie van wat je zelf het lekkerste vindt! Deze versie is volgens mij echt een aanrader!

Ingrediënten

  • 1 teentje look
  • 50 g rucola
  • 20 g basilicum
  • 70 g pijnboompitten
  • 70 g parmezan (blok)
  • 150 ml olijfolie
  • beetje citroensap
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Doe eerst het teentje look in de blender en mix het al even in stukjes.
  2. Voeg de rucola, de pijnboompitten en de olijfolie toe in de blender en mix alles glad.
  3. Snij de parmezaanse kaas in stukjes en doe ze bij in de blender. Mix even goed door en voeg eventueel nog wat meer olijfolie toe.
  4. Voeg nu de basilicum toe en mix nog even kort alles goed door elkaar.
  5. Voeg een beetje citroensap toe en kruid met peper en zout.
  6. Smakelijk! Als je pesto over hebt kan je die perfect invriezen in een klein potje dat goed afsluit.

Tip

Voeg de basilicum pas op het einde toe. Dan moet je hem niet te lang mee mixen. De blaadjes van basilicum zijn erg fijn en als je ze te lang mixt heb je kans dat je pesto zijn frisse groene kleur verliest en er eerder bruinig gaat uitzien. Dat wil je natuurlijk niet!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen