Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Plaattaart met vijgen en geitenkaas

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze plaattaart hebben wij al enkele malen gegeten als lunch, met lekkere vijgen die wij kochten op de markt en verse geitenkaas. Deze plaattaart beleg je supersnel en na een goeie 10 minuten in de oven is ze al klaar. Smullen maar!

Ingrediënten

  • 1 rol rechthoekig pizzadeeg
  • 16 plakjes pancetta
  • 150 g verse geitenkaas
  • 8 vijgen
  • 2 el honing
  • balsamico azijn

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden met een bakplaat er al in.
  2. Was de vijgen en snijd ze in plakjes.
  3. Rol het deeg uit en plooi de randen een beetje naar binnen, zodat de plaattaart een krokant opstaand randje krijgt na het bakken.
  4. Verdeel de plakjes pancetta en de plakjes vijg over de plaattaart en leg er kleine brokjes geitenkaas tussen.
  5. Druppel de honing over de plaattaart.
  6. Bak de plaattaart gedurende ongeveer 10 tot 12 minuten in de oven op de voorverwarmde bakplaat.
  7. Haal de plaattaart uit de oven en werk hem af met een scheutje balsamico azijn.

Tip

Heb je liever een vegetarische versie, laat dan gewoon de pancetta weg. Je kan dan eventueel nog wat schijfjes appel toevoegen als extra smaakmaker.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen