Plaattaart met vijgen en geitenkaas

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze plaattaart hebben wij al enkele malen gegeten als lunch, met lekkere vijgen die wij kochten op de markt en verse geitenkaas. Deze plaattaart beleg je supersnel en na een goeie 10 minuten in de oven is ze al klaar. Smullen maar!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 1 rol rechthoekig pizzadeeg
  • 16 plakjes pancetta
  • 150 g verse geitenkaas
  • 8 vijgen
  • 2 el honing
  • balsamico azijn

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden met een bakplaat er al in.
  2. Was de vijgen en snijd ze in plakjes.
  3. Rol het deeg uit en plooi de randen een beetje naar binnen, zodat de plaattaart een krokant opstaand randje krijgt na het bakken.
  4. Verdeel de plakjes pancetta en de plakjes vijg over de plaattaart en leg er kleine brokjes geitenkaas tussen.
  5. Druppel de honing over de plaattaart.
  6. Bak de plaattaart gedurende ongeveer 10 tot 12 minuten in de oven op de voorverwarmde bakplaat.
  7. Haal de plaattaart uit de oven en werk hem af met een scheutje balsamico azijn.

Tip

Heb je liever een vegetarische versie, laat dan gewoon de pancetta weg. Je kan dan eventueel nog wat schijfjes appel toevoegen als extra smaakmaker.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten