Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Salade van venkel en sinaasappel

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze frisse en verfijnde salade kan perfect dienen als bijgerecht bij een stukje geroosterde vis op de barbecue. Of je kan ervan genieten als lichte lunch uiteraard.

Ik gebruik de vinaigrette op basis van citrus die ik een paar dagen geleden gedeeld heb. Het recept daarvoor vind je hier nog eens terug.

Ingrediënten

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Dit kan je doen met een groot scherp mes, of met een mandoline. Je kan ook het breedste mes van een keukenrasp gebruiken.
  2. Houd de groene takjes van de venkel apart.
  3. Schil de sinaasappel en snijd hem in partjes.
  4. Meng de plakjes venkel met de partjes sinaasappel. Werk af met de groene takjes van de venkel en met enkele eetlepels van de frisse vinaigrette op basis van citrus.

Tip

In de vinaigrette wordt tijm gebruikt, je kan nog wat extra blaadjes tijm toevoegen aan de salade.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen