Romige linzensalade met avocado en mango

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Ook als je op het eerste zicht geen fervente liefhebber van linzen bent, moet je deze salade echt eens proberen. Je kan hem perfect serveren als bijgerecht bij een barbecue, of je kan hem eten als lunch. Het geheel met de linzen, de avocado en de mango heeft een lekkere, zachte, zelfs een beetje een romige textuur. Heerlijk!

 

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Boni (advertentie).

Ingrediënten

  • blonde linzen van Boni Plan’t (blik, 265 g)
  • 1 rijpe avocado
  • 1 doosje Boni mangostukjes 200 g
  • een handvol rucola
  • 2 lente-uien
  • sap van een halve limoen
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Spoel de linzen onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
  2. Snijd intussen de avocado in kleine blokjes en snijd de mangostukjes ook wat kleiner. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Was de blaadjes rucola en dep ze voorzichtig droog.
  3. Meng de stukjes avocado, mango, en lente-ui onder de linzen.
  4. Meng het limoensap en de olijfolie onder de linzensalade en kruid met peper en zout.
  5. Werk af met enkele blaadjes rucola.

Tip

Gebruik mooie rijpe avocado en mango, dat zal zorgen voor een zacht en romig gevoel.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen