Romige linzensalade met avocado en mango

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Ook als je op het eerste zicht geen fervente liefhebber van linzen bent, moet je deze salade eens proberen. Je kan hem perfect serveren als bijgerecht bij een barbecue, of je kan hem eten als lunch. Het geheel met de linzen, de avocado en de mango heeft een lekkere, zachte, zelfs een beetje een romige textuur.

Ingredi├źnten

  • 120 g gedroogde blonde linzen
  • 1 rijpe avocado
  • 1 rijpe mango
  • een handvol rucola
  • 1 lente-ui
  • 2 el limoensap
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Kook de gedroogde linzen gaar in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg ervoor dat je ze niet te gaar kookt, want dan worden ze snel te plat. Ze mogen mooi beetgaar zijn. Giet ze af, spoel ze even onder stromend koud water en laat ze afkoelen.
  2. Snijd intussen de mango en de avocado in kleine blokjes. Snijd ook de lente-ui in kleine stukjes. Was de blaadjes rucola en dep ze voorzichtig droog.
  3. Meng de stukjes mango, avocado en lente-ui onder de afgekoelde linzen.
  4. Meng het limoensap en de olijfolie onder de linzensalade en kruid met peper en zout.
  5. Werk af met enkele blaadjes rucola.

Tip

Gebruik mooie rijpe avocado en mango, dat zal zorgen voor een zacht en romig gevoel.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten