Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kabeljauw met kruidenkorst, tomaat en spinazie

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Dit is een hele eenvoudige en snelle ovenschotel met een mooi resultaat en een maximum aan smaak. Héél handig voor als je niet al te veel tijd hebt en toch iets smakelijks op tafel wil toveren.

Ingrediënten

  • 800 g kabeljauwfilet
  • 200 g verse jonge spinazie
  • 20 kerstomaatjes
  • 150 ml lichte room
  • 2 teentjes look
  • enkele takjes peterselie
  • enkele takjes bieslook
  • 3 el paneermeel
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak het mengsel voor de kruidenkorst: pers de teentjes knoflook uit en meng dit met de fijngehakte groene kruiden, het paneermeel en de olijfolie. Kruid met peper en zout.
  3. Was de blaadjes spinazie en dep ze droog. Was de kerstomaatjes en snijd ze in de helft.
  4. Neem een ruime ovenvaste schaal. Leg daarin de spinazie en de kerstomaatjes (leg de kerstomaatjes aan de randen). Kruid met peper en zout en giet de lichte room over de spinazie. Leg bovenop de spinazie de visfilets die je bedekt met het mengsel voor de kruidenkorst.
  5. Zet alles in de oven gedurende ongeveer 20 minuten, of totdat de vis gaar is. Hij moet vanbinnen nog lichtjes glazig zijn anders wordt hij te droog.

Tip

Je kan hierbij heel lekker rijst serveren.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen