Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Alles-in-één-pan orzo met gemengde champignons

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Ik heb alweer een heel makkelijk en snel gerecht voor jou, dat je bovendien volledig in één pan klaarmaakt. Dat garandeert een maximum aan smaak en een minimum aan opruimen en afwassen achteraf. De champignons en de orzo maak je gewoon in dezelfde pan klaar, waardoor de orzo goed alle smaken opneemt. Als extra smaakmaker gebruik ik enkele lepels kruidenkaas, die ook zorgt voor een smeuïge saus. Dit toppertje zonder vlees is perfect om de week zonder stress mee te starten!

 

Voor een gerecht als dit heb je een ruime (gietijzeren) pan nodig, bekijk deze eens.

 

 

Ingrediënten

 

  • 750 g gemengde champignons
  • 350 g orzo
  • 1,3 l kippenbouillon
  • scheutje olijfolie
  • 3 el kruidenkaas
  • enkele takjes peterselie
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Maak de champignons schoon en snijd de grotere exemplaren in schijfjes. Bak de schijfjes champignon in een voldoende ruime pan in een scheutje olijfolie en met wat peper en zout op hoog vuur. Haal ze uit de pan en houd ze apart.
  2. Voeg de orzo toe aan de pan samen met een liter kippenbouillon, en breng zachtjes aan de kook. Laat de orzo garen onder deksel (dat zal ongeveer 15 minuten duren) maar roer wel af en toe zodat de orzo niet aan de bodem gaat plakken. Voeg indien nodig nog wat extra bouillon toe.
  3. Meng de champignons terug onder de orzo samen met de kruidenkaas. Meng alles goed door elkaar en laat nog even goed verwarmen. Proef en kruid naar smaak bij met vers gemalen peper en zout.
  4. Werk af met wat gesnipperde peterselie en een scheutje goede olijfolie.

Tip

Ik gebruikte een mengeling van champignons, gebruik gewoon jouw favoriete soort!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen