Italiaanse appelcake

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze lekkere appelcake heb ik gebakken met de hulp van Matteo. Die vindt het eten van de cake de leukste stap, maar hij wordt ook helemaal enthousiast van het breken van de eitjes, het mengen van het deeg en het zeven van de bloem.

 

In deze cake wordt de boter vervangen door olijfolie en yoghurt. De cake smaakt heerlijk en lekker fris door de appeltjes en de citroenrasp die erin verwerkt zijn.

 

Het recept komt uit het magazine Foodies van mei 2020. Die editie is helemaal gewijd aan Italië, zalig toch? Ik denk dat ik wel 20 recepten uit wil klaarmaken! Dit is het eerste van de reeks. Veel plezier ermee!

Ben je hierna nog niet klaar met bakken en heb je nog enkele lekkere recepten voor cake nodig?

 

Probeer dan zeker ook eens

deze heel lekkere en eenvoudige traditionele appelcake, of

deze marmercake… Enjoy!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 2 appels (type golden)
  • 3 eieren
  • 100 ml olijfolie
  • 70 g volle yoghurt
  • 160 g suiker
  • 220 g bloem
  • geraspte schil en sap van 1 citroen
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • snuifje zout

Zo maak je het

  1. Schil de appels en snijd ze in dunne partjes. Besprenkel de appels met het citroensap en strooi er de kaneel over.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Meng de eieren en de olijfolie met een staafmixer tot een glad geheel, je hoeft maar even te mixen. Meng er de yoghurt doorheen en mix opnieuw even door totdat alles mooi glad is.
  4. Doe de suiker in een ruime beslagkom. Voeg het eiermengsel toe en roer goed door met een garde. Zeef de bloem, het bakpoeder en een snuifje zout erboven en roer goed door. Voeg als laatste de geraspte citroenschil toe.
  5. Giet het beslag in een ingevette cakevorm (rechthoekig of tulbandvormig) en leg de appelpartjes erop. Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven. Als de cake te donker wordt kan je hem na 30 minuten afdekken met aluminiumfolie. Controleer de gaarheid van de cake door er met een satéprikker in te steken, deze moet er droog uitkomen.
  6. Laat de cake helemaal afkoelen. Smakelijk!

Tip

Extra mooi met wat poedersuiker erop.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept