Marmercake

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Heerlijk toch, deze marmercake met binnenin twee kleuren en twee smaken. Het chocoladedeel maak ik met gesmolten chocolade gecombineerd met cacaopoeder, om niet alleen een chocoladekleur maar ook een intense chocoladesmaak te krijgen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 200 g zachte boter (op kamertemperatuur)
  • 200 g suiker
  • 20g vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 g bloem
  • 8 g bakpoeder
  • 75 g pure chocolade
  • 1 el cacaopoeder

Zo maak je het

  1. Klop de zachte boter op met de suiker in een grote mengkom.
  2. Meng het bakpoeder goed door de bloem en zeef het mengsel.
  3. Voeg aan het boter-suikermengsel afwisselend een ei en een deel van de gezeefde bloem toe en meng steeds alles goed door elkaar.
  4. Beboter en bebloem een cakevorm en doe ongeveer drie vierde van het deeg in de cakevorm.
  5. Smelt de chocolade au bain marie of zachtjes in de microgolfoven (zorg dan wel dat hij niet aanbrandt). Meng de gesmolten chocolade samen met het cacaopoeder door het overgebleven deeg en voeg dan het chocoladedeeg ook toe aan de cakevorm. Maak met een vork enkele cirkelvormige bewegingen op en neer in het deeg om een marmereffect te krijgen.
  6. Bak de cake gedurende 40 minuten in de oven, de eerste 15 minuten op 180 graden en daarna op 150 graden. Als je met een stokje in de cake prikt en dit komt er “droog” uit is je cake gaar.
  7. Laat de cake even afkoelen, haal hem uit de cakevorm en laat hem verder afkoelen op een rooster.

Tip

De cake is perfect vers te houden als je hem bewaart in aluminiumfolie. Als hij natuurlijk niet binnen de dag op is :-)
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten