Search
Close this search box.

Heerlijk simpele appelcake

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Met een appelcake doe je niets verkeerd, integendeel… wie wordt daar niet blij van? Perfect dus om te bakken en daarna van te snoepen. Met de paar simpele tips die ik meegeef in het recept krijg je een heerlijke, luchtige en toch smeuïge cake. Ik maak ook echt appelcake, en niet cake met een paar schijfjes appel. Serveer hem bij een lekker kopje thee (of koffie) en genieten maar!

 

Ben je nog op zoek naar een no-fail cakevorm? Bekijk deze eens, hiermee lukt je cake altijd perfect!

Ingrediënten

  • 2 grote appels (type jonagold)
  • 200 g zachte boter (op kamertemperatuur)
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 200 g bloem
  • 8 g bakpoeder

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Klop de zachte boter met de suiker goed door in een grote mengkom, met een handmixer of met een garde.
  3. Voeg aan het boter-suikermengsel één voor één de eieren toe en klop na elk ei alles steeds alles goed door elkaar. Het mengsel zal kleine klontjes vertonen, dat is heel normaal en helemaal geen probleem.
  4. Meng het bakpoeder goed door de bloem en meng de bloem zo kort mogelijk en met behulp van een spatel door de rest van het deeg.
  5. Schil de appels en snijd ze in blokjes van een kleine centimeter. Meng de blokjes appel door het cakebeslag.
  6. Beboter en bebloem een cakevorm en doe zorgvuldig al het beslag in de cakevorm.
  7. Bak de cake gedurende ongeveer 45 minuten in de oven, de eerste 15 minuten op 160 graden en daarna op 180 graden. Als je met een stokje in de cake prikt en dit komt er “droog” uit is je cake gaar.
  8. Laat de cake even afkoelen, haal hem uit de cakevorm en laat hem verder afkoelen op een rooster.

Tip

Voor een nog fijnere smaak kan je 2 koffielepels citroenzeste toevoegen aan het deeg.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen