Heerlijk simpele appelcake

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Met een appelcake doe je niets verkeerd, integendeel… wie wordt daar niet blij van? Perfect dus om te bakken en daarna van te snoepen. Met de paar simpele tips die ik meegeef in het recept krijg je een heerlijke, luchtige en toch smeuïge cake. Ik maak ook echt appelcake, en niet cake met een paar schijfjes appel. Serveer hem bij een lekker kopje thee (of koffie) en genieten maar!

 

Ben je nog op zoek naar een no-fail cakevorm? Bekijk deze eens, hiermee lukt je cake altijd perfect!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 2 grote appels (type jonagold)
  • 200 g zachte boter (op kamertemperatuur)
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 200 g bloem
  • 8 g bakpoeder

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Klop de zachte boter met de suiker goed door in een grote mengkom, met een handmixer of met een garde.
  3. Voeg aan het boter-suikermengsel één voor één de eieren toe en klop na elk ei alles steeds alles goed door elkaar. Het mengsel zal kleine klontjes vertonen, dat is heel normaal en helemaal geen probleem.
  4. Meng het bakpoeder goed door de bloem en meng de bloem zo kort mogelijk en met behulp van een spatel door de rest van het deeg.
  5. Schil de appels en snijd ze in blokjes van een kleine centimeter. Meng de blokjes appel door het cakebeslag.
  6. Beboter en bebloem een cakevorm en doe zorgvuldig al het beslag in de cakevorm.
  7. Bak de cake gedurende ongeveer 45 minuten in de oven, de eerste 15 minuten op 160 graden en daarna op 180 graden. Als je met een stokje in de cake prikt en dit komt er “droog” uit is je cake gaar.
  8. Laat de cake even afkoelen, haal hem uit de cakevorm en laat hem verder afkoelen op een rooster.

Tip

Voor een nog fijnere smaak kan je 2 koffielepels citroenzeste toevoegen aan het deeg.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten