Ovenschotel met kruidige kip en citroen

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze ovenschotel is een echte topper hier thuis! Door het gebruik van verse kruiden en citroen in de marinade krijgt de kip een heel frisse smaak. Een voordeel is ook dat je de kip onmiddellijk kan bereiden, het is niet nodig om ze lang te laten marineren. Ik heb de kip opgediend met aardappelpuree en snijboontjes, een topcombinatie was dat!

 

Zoek je nog een schitterende pan om zulke gerechten te bereiden, kijk dan eens hier (adv). Ik heb er zelf zo eentje, en ik ben er echt super tevreden van!

Ingredi├źnten

  • 4 kippenbouten
  • 1 onbehandelde citroen
  • 4 teentjes knoflook
  • enkele takjes verse tijm
  • enkele takjes verse rozemarijn
  • blokje kippenbouillon
  • 1 el bloem
  • 12 plakjes pancetta
  • 80 ml olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Snijd de kippenbouten in de helft: snijd het onderboutje los van de bovenkant.
  2. Rits de blaadjes tijm los van de takjes. Rits de blaadjes rozemarijn los van de takjes en snijd ze in kleinere stukjes.
  3. Maak een mengsel dat je zal gebruiken als marinade: meng de blaadjes tijm, de fijn gesneden blaadjes rozemarijn, het blokje kippenbouillon dat je verkruimelt, de bloem en de olijfolie. Kruid de marinade met vers gemalen zwarte peper en zout.
  4. Snijd de citroen in partjes.
  5. Verwarm een grote ovenvaste braadpan en verwarm ook de oven al voor op 180 graden.
  6. Wrijf de kippenbouten in met de marinade en bak ze op hoog vuur rondom rond zodat ze dichtschroeien. Zet dan het vuur iets lager en voeg de partjes citroen toe en pers er de teentjes knoflook bij. Laat nog een paar minuten alles samen sudderen.
  7. Als er nog marinade over was giet je die nog over de kip. Leg de plakjes pancetta over de kip en zet de pan een half uur in de voorverwarmde oven.

Tip

Gebruik liefst bio citroenen, die zijn vaak minder zuur.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten