Ovenschotel met kip en citroen

Beoordeling door het gezin

Deze ovenschotel is een echte aanrader! Door het gebruik van verse kruiden en citroen krijgt de kip een heel frisse zomerse smaak. Wij hebben hier rijst bij gegeten, wat erg goed past.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 1 onbehandelde citroen
  • 4 teentjes knoflook
  • enkele takjes verse tijm
  • enkele takjes verse rozemarijn
  • blokje kippenbouillon
  • 1 el bloem
  • 8 plakjes coppa
  • 80 ml olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper en zout

Zo maak je het

  1. Snijd de kippenbouten in de helft: snijd het onderboutje los van de bovenkant.
  2. Rits de blaadjes tijm los van de takjes. Rits de blaadjes rozemarijn los van de takjes en snijd ze in kleinere stukjes.
  3. Maak een mengsel dat je zal gebruiken als marinade van de blaadjes tijm, de fijn gesneden blaadjes rozemarijn, het blokje kippenbouillon dat je verkruimelt, de bloem en de olijfolie.
  4. Snijd de citroen in partjes.
  5. Verwarm een grote braadpan en verwarm ook de oven al voor op 180 graden.
  6. Wrijf de kippenbouten in met de marinade en bak ze op hoog vuur zodat ze dichtschroeien. Zet dan het vuur iets lager en voeg de partjes citroen toe en pers er de teentjes knoflook bij. Laat nog een paar minuten alles samen sudderen.
  7. Leg de kippenbouten met de marinade, de partjes citroen en de knoflook uit de braadpan in een grote ovenvaste schaal. Als er nog marinade over was giet je die nog over de kip.
  8. Leg de plakjes coppa over de kip en zet de schaal een half uur in de voorverwarmde oven.

Tip

Je kan ook pancetta gebruiken in plaats van coppa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept