Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pastaschotel met twee sauzen en geitenkaas

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze pastaschotel wordt afgewerkt met twee sauzen, een tomatensaus met gehakt en een bechamelsaus. Door die combinatie krijg je een beetje een lasagne gevoel op je bord. De kers op de taart zijn de schijfjes geitenkaas die ik heb gebruikt om de pasta mee te gratineren in de oven.

 

De geitenkaas die ik heb gebruikt is de Gerijpte Geitenkaasrol (Bûche) van Soignon. Soignon bestaat al meer dan 125 jaar en is gestart als een coöperatie van 80 geitenhouders. Nu, meer dan 125 jaar later, draagt Soignon nog steeds authenticiteit en know-how hoog in het vaandel. Geitenkaas bevat weinig lactose en is makkelijk verteerbaar en daardoor geschikt voor groot en klein. Het sterproduct van Soignon, de Gerijpte Bûche die ik heb gebruikt, wordt trouwens bij ons geproduceerd.

 

De geitenkaas geeft net dat tikkeltje extra aan deze schotel pasta.

Ingrediënten

  • 400 g korte pasta (bvb pipe rigate)
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 Gerijpte Geitenkaasrol (Bûche) van Soignon
  • 2 el tomatenconcentraat
  • 400 ml tomatenpassata
  • 400 g kerstomaatjes op sap (blik)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 wortelen, in kleine blokjes
  • 25 g bloem
  • 25 g boter
  • scheutje olijfolie
  • 500 ml volle melk
  • vers gemalen peper 
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Maak eerst de tomatensaus. Fruit de gesnipperde ui en de blokjes wortel aan in een ruime pot met een scheutje olijfolie. Voeg het gehakt toe en laat het mee bakken. Voeg het tomatenconcentraat toe, meng goed en laat alles samen 2 minuten verder bakken. Voeg dan de tomatenpassata en de kerstomaatjes toe, zet een deksel op de pot en laat de saus ongeveer 30 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Kruid naar smaak met peper en zout.
  2. Kook ondertussen de pasta beetgaar in licht gezouten water en giet hem af.
  3. Bereid ondertussen ook de bechamelsaus: smelt de boter in een pot en voeg er de bloem bij. Roer met een garde en bak het mengsel even. Voeg 1/3 van de melk toe en roer meteen goed. Als de melk is opgenomen voeg je geleidelijk de rest van de melk toe. Roer goed, laat aan de kook komen en laat even zachtjes doorkoken zodat de bloem goed oplost en je een zachte saus krijgt. Kruid met peper en zout.
  4. Verwarm de oven voor op 180 gr.
  5. Meng de pasta met de tomatensaus en vul er een ovenschotel mee. Giet de bechamelsaus eroverheen en werk af met enkele schijfjes van de Gerijpte Geitenkaasrol van Soignon. Bak ongeveer 15 à 20 min in de oven. Werk de schotel af met een beetje verse tijm.

Tip

Een heerlijke winterse pasta!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen