Zoek
Sluit dit zoekvak.

Semifreddo met meringue en chocolade

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Ik had jullie nog een dessert beloofd dat perfect past op de kersttafel of bij een andere feestelijke gelegenheid, en waarbij je verse meringue gebruikt. Et voila, hierbij een heerlijke en prachtige semifreddo met meringue en chocolade.

 

Semifreddo is een van oorsprong Italiaans nagerecht, het betekent letterlijk vertaald “half koud”. Het lijkt op roomijs maar het is eigenlijk een bevroren mousse en je maakt het volledig zonder ijsmachine. Met de volle room van Campina zit de smaak sowieso perfect!

 

Je kan het ook een tijdje op voorhand maken en dan rustig in je diepvriezer laten staan totdat je het wil opdienen. Niet moeilijk om te maken, heel lekker en indrukwekkend om te serveren, waar wacht je nog op?

 

Het recept hieronder is voldoende voor 10 personen.

Ingrediënten

 • 5 dl volle room van Campina

 • 4 eieren

 • 100 g suiker

 • 50 g meringue

 • 150 g pure chocolade, fijngehakt

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 1. Bekleed een cakevorm met vershoudfolie of met bakpapier. Dat is nodig om de semifreddo als hij bevroren is terug uit de cakevorm te kunnen halen.

 2. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eidooiers samen met de suiker in een ruime kom tot een luchtige crèmekleurige massa die ongeveer verdubbeld is in volume. Dat kan ongeveer 10 minuten duren. Als het mengsel als een breed lint van je klopper loopt wanneer je die naar boven haalt, is het klaar.

 3. Klop de volle room op tot yoghurtdikte (lobbig).

 4. Klop het eiwit met een volledig schone klopper in een volledig schone kom totdat het in pieken blijft staan.

 5. Meng de room rustig in 2 keer onder het ei-suiker mengsel. Spatel er daarna het opgeklopte eiwit doorheen. Meng niet te lang of te hard om de luchtigheid van het beslag te bewaren.

 6. Giet een derde van het beslag in de cakevorm. Verbrokkel daarover de helft van de meringue en een derde van de gehakte chocolade. Giet opnieuw een derde van het beslag in de cakevorm en verbrokkel er weer een derde van de chocolade overheen en de rest van de meringue. Maak de laatste laag met het overgebleven beslag en werk bovenaan af met de rest van de gehakte chocolade.

 7. Dek de semifreddo bovenaan af en zet hem minstens 8 uur in de diepvries.

 8. Haal de semifreddo een kwartiertje voor het opdienen uit de diepvries.

Tip

Dankzij de vershoudfolie of het bakpapier kan je hem normaal makkelijk uit de cakevorm krijgen. Als dat toch niet goed lukt, houd dan de cakevorm eventjes in warm water. 

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen