Witte-bonenschotel met worst

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze heerlijke witte-bonenschotel heb ik klaargemaakt met smaakvolle Italiaanse worstjes.
Het is echt een heel eenvoudig recept, wat is er simpeler dan een schotel in de oven schuiven? En dan wachten tot de verrukkelijke geur de keuken vult, want het resultaat van deze ovenschotel is echt super lekker.

 

Dank je wel aan het mooie boek “Koken uit één pan” van Libelle voor het recept.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 800 g witte bonen (blik)
  • 600 g pittige worstjes
  • 600 g kerstomaten
  • 4 teentjes look
  • 1 ui
  • enkele takjes verse tijm
  • scheutje witte wijn
  • olijfolie
  • balsamico
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Spoel de kerstomaatjes. Leg 400 g van de tomaatjes in een ruime ovenschaal. Kneus de teentjes knoflook en leg ze erbij. Pel de ui en snijd ze in partjes. Leg de partjes ui samen met de worstjes ook in de ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en balsamico, schep alles om en leg er de takjes tijm bij. Kruid met peper en zout en bak ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven, totdat de worstjes bruin zijn.
  3. Spoel de bonen en laat ze uitlekken. Haal de schaal na 25 tot 30 minuten uit de oven en blus met een scheutje witte wijn. Draai de worstjes om, en voeg de witte bonen en de rest van de kerstomaatjes toe. Schep even om en zet nog 20 minuten terug in de oven.

Tip

Werk af met nog een beetje extra verse tijm als je de ovenschotel serveert.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept