Banketbakkersroom

Beoordeling door het gezin

★★★★★

De lekkerste banketbakkersroom maak je zelf. Ik geef je hierbij het recept dat ik zelf het liefste gebruik.

Ingrediënten

  • 500 ml volle melk
  • 3 eierdooiers
  • 70 g suiker
  • 40 puddingpoeder
  • 1/2 vanillestokje

Zo maak je het

  1. Meng de eierdooiers met de suiker, het puddingpoeder en een scheutje van de melk en klop alles los.
  2. Breng de rest van de melk met het opengesneden vanillestokje zachtjes aan de kook.
  3. Giet de helft van de warme melk over het dooiermengsel terwijl je goed roert met een garde. Giet dit mengsel terug bij de rest van de warme melk en breng het geheel al roerend met een garde terug aan de kook. Laat de banketbakkersroom nog ongeveer een minuut zachtjes borrelen terwijl je blijft roeren.
  4. Stort dan de banketbakkersroom in een andere (koude) kom en bedek de room volledig met vershoudfolie (om te voorkomen dat er een vel opkomt). Laat de banketbakkersroom helemaal afkoelen in de koelkast.
  5. Haal voor gebruik het vanillestokje eruit en roer de banketbakkersroom nog even door.

Tip

In plaats van puddingpoeder kan je ook maïzena gebruiken, de banketbakkersroom zal dan wel minder geel zijn.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten